Met Gevaert aan tafel in Mortsel

MORTSEL – Tijdens de ‘De week van de smaak’ van 15 tot 25 november gaan ze opnieuw met Gevaert aan tafel in Mortsel. De bibliotheek van Mortsel, het burgerinitiatief ‘MORTSEL WEER (H)EERLIJK THUIS’ (MWHT) en de ‘Academie voor de Streekgebonden Gastronomie’ (ASG) snuisterden door vergeten menu’s van Lieven Gevaert. Op donderdag 15 november om 19 uur is iedereen welkom, krijg je een overzicht van 100 jaar menugeschiedenis en stelt Freddy Michiels – ooit een inwoner van Mortsel –  zijn nieuwe boek voor: ‘Lekker en typisch Vlaanderen’.

Tijdens de zomermaanden stonden een aantal panelen bij de lokale handelaars. Onder de noemer van een reizende ‘PLOP’-tentoonstelling trok het burgerinitiatief MWHT door de winkelstraten van Mortsel. Zo konden de inwoners bij deze handelaars de gastronomische tijdlijn ‘Met Gevaert aan tafel’ leren kennen.  Bezoekers snuisteren door de menu’s van Lieven Gevaert en krijgen zo een beeld van 100 jaar feest op het bedrijf. Deze tentoonstelling is open vanaf 15 november tijdens de openingsuren van de bibliotheek in de Eggestraar 32 in Mortsel. Tijdens de opening van deze tentoonstelling op donderdag 15 november om 19uur kan je een aantal ambachtelijke producten uit de regio, waar we terecht fier op mogen zijn, komen proeven. De toegang voor de tentoonstelling is gratis. Meer info op  www.mortsel.bibliotheek.be

%d bloggers liken dit: