Mobiliteitsplan wil dat tram 15 doortrekken naar Lier

BOECHOUT/LIER – Op de gemeenteraad in de gemeente Boechout werd het mobiliteitsplan van de gemeente dat als bestaat sinds 2006 bijgestuurd. Vooral het aantal stijgende fietsers die uiteraard ook hun plaats in het verkeer opeisen kregen de nodige aandacht.

Verder is de gemeente Boechout ook vragende partij om tramlijn 15 die nu stopt en draaid op de park and Ride parking langs de provinciesteenweg door te trekken naar de stad Lier. “Het zou alvast een deel van het drukke verkeer in onze gemeente een stuk verminderen,”zeggen ze in Boechout waar ze indien er hulp komt van de Vlaamse overheid deze Park en Ride parking ook graag nog willen uitbreiden.

“Geen voorstander zijn ze dan weer voor de mogelijke  verbindingsweg tussen de N10 en de krijgsbaan. Het zou het verkeer in onze gemeente nog meer doen toenemen denken ze in Boechout. En dat is zowat het laatste dat ze wensen. Wij willen net het verkeer op onze lokale en landelijke wegen terugdringen. Men zou beter de huidige fileproblemen op de R11 aanpakken voor ze een bijkomende weg naar deze R11 zouden bijmaken,” sluit men af in de gemeente Boechout.