Mondmasker opnieuw verplicht in Lierse binnenstad

Gezien de stijgende trend in het aantal coronabesmettingen besliste de stad Lier om vanaf vandaag, dinsdag 20 oktober, het dragen van een mondmasker opnieuw te verplichten in alle straten binnen de stadsvesten en dit elke dag tussen 8 en 18 uur. Ook als fietser ben je er verplicht een mondmasker te dragen.

Zowel op als buiten de stadsvesten is een mondmasker verplicht als het druk is en de veiligheidsafstand van 1.5 meter niet mogelijk is. Deze verplichting geldt voor alle straten in Lier en Koningshooikt en zowel voor voetgangers als fietsers.

Sinds begin deze maand was het dragen van een mondmasker ook al verplicht in de omgeving van onderwijsinstellingen. Deze verplichting blijft gehandhaafd en geldt tijdens de gebruikelijke in- en uitlooptijden van de scholen, binnen een straal van 200 meter van de in- en uitgangen ervan en dit zowel voor kleuter-, lager-, secundair-, hoger-, als volwassenenonderwijs.

Het dragen van een mondmasker vervolledigt en versterkt de zes gouden regels die iedereen moet blijven respecteren om zichzelf en elkaar te beschermen:

  • Respecteer de hygiëneregels
  • Doe je activiteiten liefst buiten
  • Denk aan kwetsbare mensen
  • Hou afstand (1,5 m)
  • Beperk je nauwe contacten
  • Volg de regels voor bijeenkomsten

Burgemeester Frank Boogaerts: ‘We nemen deze, voor sommigen wellicht niet zo populaire, beslissing om de snelle verspreiding van het virus af te remmen en onze inwoners er zo optimaal mogelijk tegen te beschermen. Met de keuze om de mondmaskerplicht in te voeren in alle straten binnen de stadsvesten, wil ik vooral duidelijkheid scheppen. We hielden daarbij ook rekening met de bepalingen rond mondmaskerplicht in het ministerieel besluit en de politieverordening die eerder deze maand uitgevaardigd werd door de gouverneur. Ook nu blijf ik vertrouwen op de medewerking van alle Lierenaars en Hooiktenaars. Als we allemaal samen de regels naleven en onze verantwoordelijkheid opnemen, kunnen we erger vermijden.’

%d bloggers liken dit: