Morgen loopt Mortsel voor de zevende keer

MORTSEL – Mortsel loopt! klokte vorig jaar af op ruim 800 deelnemers. Morgen vrijdag vindt de zevende editie van dit evenement plaats, een wedstrijd voor jong en oud in de mooie groene omgeving van FORT 4.

Er zijn vijftien reeksen voorzien. Jongens geboren in 2013 of later openen Mortsel loopt! om 17u30. De groep geboren in 2000 of vroeger start om 19u30 en sluit het evenement af. De jongsten lopen rond de shelter. De andere omlopen liggen in en rond het fort. Nieuw dit jaar is de G-loop voor alle leeftijden over een parcours van 640 meter, dat gedeeltelijk onverhard is.

Late beslissers kunnen nog steeds op de dag van de wedstrijd inschrijven. Kom dan naar de shelter aan de Fortstraat. Je betaalt wel één euro extra.

Enkele bekende Mortselse sporters komen de medailles uitdelen, met name Lieve Van de Wouwer (boogschieten, laureaat sporttrofee senioren 2017), Roxane Taeymans (judoka bij Satori Kwai), Katrien Verstuyft (triatlete, laureaat sporttrofee senioren 2018) en de vier meisjes van Skip Up (laureaat sporttrofee jeugd 2018).

De looptijd wordt geregistreerd met behulp van een borstnummer met chip. Voor aanbrengen van de borstnummers dient men twee veiligheidsspelden mee te brengen. Alle kleintjes krijgen een medaille, alle winnaars ontvangen een verrassing en verenigingen en scholen met de meeste deelnemers vallen ook in de prijzen. Deze worden pas de week na het evenement meegedeeld.

Het verkeer moet rekening houden met volgende maatregelen:

*In de Neerhoevelaan en de Maxlaan wordt plaatselijk verkeer ingevoerd.

*De Cantecroylaan wordt doodlopend. De straat wordt afgesloten ter hoogte van de ingang van het kasteel.

*Een gedeelte van de rijbaan van de Goudenregen wordt vrijgehouden vanaf de uitgang van de achterzijde van kasteel Cantecroy tot aan de speeltuin en er geldt een parkeerverbod over de ganse lengte van de Goudenregen (van 16 tot 23 uur). (EM)