Morgen weer flitsmarathon over het hele land en dus ook in onze zuidrandregio

REGIO – De federale politie organiseert  morgen opnieuw in het hele land een flitsmarathon, waarbij 24 uur lang zo veel mogelijk snelheidscontroles zullen plaatsvinden.  Vanaf woensdagmorgen zes uur zal er in heel het land weer volop geflitst worden. Door de federale wegpolitie, maar ook door lokale politiezones die zowel vaste als mobiele flitscamera’s zullen gebruiken.

De actie zal tot 6 uur donderdagochtend duren. De flitsmarathon is een Europees initiatief en wordt georganiseerd door TISPOL, de koepelorganisatie van Europese wegpolitiekorpsen. Bij Tispol zou men op voorhand de flitslocaties willen bekend maken. Maar daar wil de federale politie van ons land dan weer niet van weten. Dus of de flitslocaties in ons land op voorhand ergens terug te vinden zullen zijn is maar zeer de vraag. Met deze flitsmarathon zijn we nu al toe aan nummer 8 in ons land. De vorige was er in oktober 2017 en toen werden meer dan een miljoen autobestuurders gecontroleerd.

Vorig jaar reden in totaal 36.500 mensen te snel en werden er 107 rijbewijzen ingetrokken. Dus al U morgen de baan op moet met de auto. Dan bent u bij deze verwittigd.

%d bloggers liken dit: