Mortsel Feest! dit weekend en ook in de Pieter Reypenslei doet men mee

MORTSEL – Dit weekend wordt de zesde editie gehouden van Mortsel feest! Van Gemeenteplein tot Stadsplein brengen handelaars en horeca hun producten extra onder de aandacht op zaterdag 22 en zondag 23 juni. Nieuw dit jaar is de Streethappening in de Pieter Reypenslei.

Het Stadsplein wordt het hele weekend lang, telkens van 12 tot 22 uur, een luilekkerland voor gevorderden. Je proeft er wat Mortsel op culinair vlak te bieden heeft. Slenter langs de kramen, je neus achterna. Je vindt er lekkers voor groot én klein. Een jeton kost 1,25 euro. Deelnemers zijn Carpe Diem, Côté Sud, Revue & Café Manger, Cadiz, Goeminne, Cheers, Steloy, Harald Caveman, Cosy Kitchen, Theatercafé & Chef Khem.

Gezellige kraampjes, een podium met een live bandje, een draaimolen en veel winkelplezier. Dat vind je in de Pieter Reypenslei op zaterdag van 10 tot 18 uur en op zondag van 11 tot 18 uur. In de tweede helft van de straat zijn er volksspelen op zaterdag. Zondag zwaaien de jongsten er de scepter op de speelgoedmarkt, telkens van 12 tot 17 uur.

De Pieter Reypenslei is heel het weekend autovrij. Dit wil concreet zeggen dat er niet kan worden geparkeerd op de openbare weg maar ook niet op de privéparkings of in de particuliere garageboxen en –complexen, behalve tussen zaterdagavond 20 uur en zondagochtend 9 uur. In die tijdspanne is de straat vanaf de Mechelsesteenweg tot het huisnummer 55 open voor plaatselijk verkeer.

Ook op de Statielei zijn de winkels zaterdag én zondag open. In heel wat zaken doe je al leuke koopjes. Je loopt er ook straatanimatie tegen het lijf op zaterdag van 10 tot 18 uur en op zondag van 11 tot 18 uur.
Dat Mortsel heel wat creatief talent huisvest, is geen geheim. Op 100% Zelfgemarkt kan je met hen kennismaken en hun zelfgemaakte hebbedingen kopen. Ondertussen is er ook kinderanimatie ter hoogte van Grotenhof, op zaterdag en zondag van 12 tot 18 uur.

Het hele weekend lang kan je naar de boekenmarkt op het Gemeenteplein (van 10 tot 17 uur), waar ook de kermis staat. Het stadsbestuur raadt iedereen aan om met de fiets of het openbaar vervoer naar Mortsel te komen of de auto te parkeren in de ondergrondse parking aan het Stadsplein. (EM)