Mortsel ruimt op: boen mee met de burgemeester!

MORTSEL – Op dinsdag 21 maart begint de lente. “Tijd dus voor een grote schoonmaak,” zeggen ze in Mortsel.  “Willen we Mortsel laten blinken, dan gaan we best allemaal samen aan de slag met borstel en vuilblik. Jaag op achtergelaten zwerfvuil en stop het in de witte zak! Schrijf je nu in voor onze grootse opruimactie en maak kans op een leuk geschenk. ”

Iedereen wordt opgeroepen om de handen uit de mouwen te steken tussen 19 en 25 maart. En met iedereen, bedoelen we ook écht iedereen. Jeugdverenigingen jagen zwerfvuil van hun speelplek, natuurverenigingen gaan met knijpers door Klein Zwitserland, Buurtboeners pakken de wijken aan in samenwerking met buren en buurtcomités, sportverenigingen speuren in bermen langs eigen terreinen, scholen schrobben speelplaats en stoep, lokale handelaars worden poetsdienst voor één dag van het centrum … kortom iedereen in Mortsel wordt uitgenodigd om mee te doen.

Ook de collegeleden. Inclusief de burgemeester, die boent ook mee. Want als iedereen een metertje voor zijn of haar rekening neemt, blinkt alles in 1,2,3. Een groot poetsmoment wordt alvast voorzien op woensdag 21 maart om 13u aan het gemeenteplein in Mortsel. De lokale handelaars van de Pieter Reypenslei, Gemeenteplein, Eggestraat, Mechelsesteenweg, Antwerpsestraat, Edegemsestraat en Statielei kunnen daar hun poetsmateriaal komen afhalen.

Wil ook jij meedoen aan deze grote schoonmaak in Mortsel. Schrijf je dan nu snel in via het tel 03/444 17 17 of via mail naar onthaal@mortsel.be.  Je kiest als deelnemer zelf wanneer (ergens tussen 19 en 25 maart) en waar je wil poetsen. Alleen of in groep, alles kan. Meer info is terug te vinden op de website www.mortsel.be/mortselruimtop.