Mortsel wint op verloren maandag met start vaccinatie in woonzorgcentra

Gisteren werden in Mortsel de eerste vaccins toegediend. Woonzorgcentrum Mayerhof beet daarbij de spits af. De eer viel te beurt aan de 94-jarige mevrouw Van Herck. Het Mayerhof is het eerste woonzorgcentrum op Mortsels grondgebied waar gestart wordt met de vaccinatiecampagne. Later deze week volgt het Meerminnehof, volgende week is het de beurt aan Rubens. Drie weken na het eerste vaccin, krijgen de bewoners een tweede vaccin. Momenten waar door iedereen lang naar werd uitgekeken. Wij geven alvast enkele reacties met jullie mee vanuit de stad Mortsel.

• “Super blij dat al onze bewoners nu gevaccineerd zijn en er dus 95% minder kans op besmetting bestaat. En vooral zeer dankbaar dat na veel infomomenten 100% van de bewoners en hun familieleden de goedkeuring hiervoor gaven”, aldus Jean Pierre Waterkeyn, directeur van het Mayerhof.

• “Het vaccin is een eerste stap naar het isoleren van het coronavirus en het stillen van de huidhonger bij onze bewoners”, aldus Inge Wittockx, directeur zorg bij lokaal bestuur Mortsel.

• “Volgende week woensdag gaan wij van start met het toedienen van de vaccins. Wij kijken er zo naar uit. 99% van onze bewoners gaan zich laten vaccineren en we zijn uiteraard heel fier op de respons. Samen staan we sterk om de ‘vijand’ te overwinnen”, aldus Gladys Idehen, directrice van woonzorgcentrum Rubens.
De vaccins worden toegediend door verpleegkundigen van het woonzorgcentrum, onder begeleiding van de coördinerend en raadgevend arts. Binnenkort worden ook alle medewerkers een eerste keer gevaccineerd. Vaccinatie is de beste bescherming tegen het coronavirus en de grootste garantie dat we op termijn terug een normaal leven kunnen leiden.

• Ook bevoegde schepen Gitta Vanpeborgh is blij dat de drie Mortselse woonzorgcentra nu aan bod komen: “Bijzonder blij en opgelucht, zowel voor de bewoners maar ook voor het personeel dat sinds maart 2020 dag in dag uit paraat is en onder druk staat! Wat de vaccinatiecampagne voor de bredere bevolking betreft, zijn de burgemeesters van de eerstelijnszone ZORA momenteel in collegiaal overleg om de opties te bekijken. Tegen het einde van de week is hier meer duidelijkheid over.

%d bloggers liken dit: