Mortsel wintert! voor de vijfde maal op zaterdag 8 en zondag 9 december

MORTSEL – Op zaterdag 8 en zondag 9 december tekent Mortsel opnieuw present voor een echt winterfeest. Zowel de horeca als de winkeliers geven het beste van zichzelf zodat iedereen zich meer dan welkom voelt in het commercieel centrum van de stad.

Een gezellig dorpje van sfeervolle houten chalets met een kunstijspiste, vuurkorven en een zwanenmolen strijkt zaterdag én zondag neer op het Stadsplein zijde stadhuis. Het beste van de Mortselse horeca weet perfect hoe ze daar een culinair topaanbod moet presenteren, vergezeld van een streepje muziek. Dat doen ze op algemeen verzoek opnieuw twee dagen lang, telkens van 12 tot 22 uur. STELOY, Bistro De Stadstuin, Côté Sud, Party Services, Cosy Kitchen, Traiteur Jacquet, Tisson Resto, Caveman-wines, Cheers, Café Manger, Café Revue, Cadiz en Theatercafé tekenen present.

Voor de vijfde editie mag het met het podiumaanbod ietsje meer zijn. Optredens voor jong en oud vervolledigen dit winterfeest. Op zaterdag treedt de Gemma Blower School of Dance op in de namiddag. ’s Avonds zorgt de Silver River Swing Orchestra voor de nodige ambiance. Op zondagmiddag genieten de kleinsten van een Crazy Disco Kindershow en afsluiten doet men we ’s avonds met een vuur- en LEDshow.

Tijdens Mortsel wintert! kan iedere boekenliefhebber zijn hart ophalen op de tweedehandsboekenmarkt, die het hele weekend postvat op het Stadsplein naast het winterdorp. Laat je onderdompelen in het betere literair aanbod. Wie weet vind je er een leuk cadeau voor jezelf of voor onder de kerstboom en dit op zater- én zondag van 9 tot 17 uur.

Een succesvolle en vaste waarde, een geweldig creatief marktje met zelfgemaakte spulletjes: dat is 100% ZELFGEMARKT. Speciaal voor deze gelegenheid toveren de standhouders nog eens het beste uit hun mouw. Ontmoet er creatief talent. Ontdek het beste handwerk, de leukste sjaals, unieke postkaartjes, de mooiste knuffels of originele juwelen en zoveel meer. Dit kan op zaterdag én zondag van 12 tot 18 uur onder de luifels van het Stadsplein zijde Floralaan.

Ook op het Gemeenteplein gaat men de creatieve toer op. Zaterdag én zondag van 12 tot 18 uur kan je daar volop live street art bewonderen. Op zaterdag gooit Vintage Style Radio er van 13 tot 17 uur nog wat deuntjes bij. Wat mag je hiervan verwachten? Dat zwArt het plein inpalmt met een originele live street art act. Je kan Elke De Schouwer en Cazzimir Meulemans aan het werk zien, wanneer zij het ‘Lijnhuisje’ transformeren tot een uniek ‘Piece of (zw)Art’.

Op zondagen 9, 16 en 23 december zetten de winkels in Mortsel hun deuren wagenwijd voor je open. Een aantal winkels zijn al vanaf ’s morgens toegankelijk. En zowat alle winkeliers verwachten hun klanten vanaf het middaguur. Op straat zal je verrassende acts tegenkomen. Kom je met de fiets naar Mortsel feest!? Die kan je kwijt in één van de vele stallingen in het centrum. Ook in de ondergrondse parking is er plaats voor zo’n 180 tweewielers. (EM)

*Meer info: www.mortsel.be/mortselwintert