Mortsels schepencollege trekt toelating rooien bomen aan Lepelhof in

MORTSEL – Zaterdag kon u op onze website lezen dat De Ideale Woning ermee instemde om de rode beuk aan het Lepelhof te redden. Gisteren besloot het College van Burgemeester en Schepenen, naar aanleiding van ons artikel, om de toelating voor het rooien van de bomen op de parking van het Lepelhof voorlopig uit te stellen.

Schepen Livia Moreau (Open Vld): ‘Gisteren hebben wij met het College van Burgemeester en Schepenen van Mortsel vergaderd over de werfinrichting van het Lepelhof. Dit naar aanleiding van het artikel dat jullie hierover hebben laten verschijnen. Het college gaat de komende weken samen met SHV de Ideale Woning en de aannemer van de Ideale Woning bekijken of er mogelijkheden zijn om meer bomen te behouden.’

Op basis van de oorspronkelijke werfinrichting moesten zestien bomen worden gerooid (en worden vervangen door 24 nieuwe bomen). ‘ De stad verneemt nu via jullie dat de Ideale Woning bereid is om de werfsituatie opnieuw te bekijken om zo meer bomen te behouden. Het college is graag bereid om over die piste mee na te denken en heeft de toelating om de bomen te rooien voorlopig ingetrokken tot er meer duidelijkheid is. ‘ (EM / Eigen foto).