Mortselse bib legt haar ontleners in de watten op zaterdag 5 oktober

MORTSEL – De bib van Mortsels legt haar ontleners in de watten. Kom genieten van zoete lekkernijen, snuisteren op de boekenmarkt of poseren op je favoriete boekcover bij het green screen en dit alles op zaterdag 5 oktober.

Om tien, elf en twaalf uur wordt er een spannend Kamishibai verhaal voorgelezen voor de kleinsten vanaf vier jaar. Inschrijven is niet nodig.

De tweedehandsboekenmarkt kan je doorlopend bezoeken van 9u30 tot 13 uur. Kennismaken met de green screen kan eveneens van 9u30 tot 13 uur. Poseer op de cover van je favoriete boek en neem een unieke foto mee naar huis. Draag geen groene kledij.

Van 10u45 tot 12 uur kan je de theatervoorstelling Brodeck door Hans Van Cauwenberghe bijwonen. De voorstelling is gebaseerd op de ijzersterke roman Het verslag van Brodeck van Philippe Claudel.

Sommige stukken hebben een eeuwigheidswaarde. Brodeck, een idee en regie van Marc Bober, is er zo eentje. Dit is een verhaal dat in je poriƫn gaat zitten en een parabel die alle tijd en ruimte overstijgt. Ras-acteur Hans Van Cauwenberghe bijt zich vast in deze rol en ontroert moeiteloos. De ingehouden emotie spat ervan af.

Het verhaal speelt zich af in een niet nader bepaalde tijd maar de goede verstaander kan eruit opmaken dat Brodeck een overlever is van de concentratiekampen. Hij is een buitenbeentje en wordt anders beschouwd binnen de dorpsgemeenschap die hem ook heeft verraden. Als er dan toch een echte Anderer in het dorp komt, ontwikkelt zich een zeer aangrijpend verhaal.

Tickets kosten vijf euro en zijn online verkrijgbaar via tickets.mortsel.be of aan het Stadsonthaal op het Stadsplein.
Van 9u30 tot 10u30, van 11 tot 12 uur en van 12u30 tot 13u30 uur biedt men de workshop Massage-collage (zie foto bib Mortsel) aan: een rustgevende activiteit waarbij kinderen van zes tot twaalf jaar en hun ouders elkaar een originele korte massage geven onder begeleiding van Katrien Oosterlinck.

Je sluit je ogen… Regen tokkelt op je hoofd, handen kneden je schouders, een slang glijdt zigzag over je rug, je arm wordt uitgeknepen als een tube tandpasta. Je opent je ogen… Gele bollen rond je hoofd, groene vierkanten op je schouders, een rode lijn langs je ruggengraat, blauwe driehoeken rond je armen.

In Massage-collage installeren jong en oud zich per twee op een rustig eilandje in de ruimte voor een adempauze in de drukte. Begeleid door een gids die de bewegingen voordoet, geven ouders en kinderen elkaar een korte massage. Warm licht, vreemde geluiden en zachte kussens zorgen voor de sfeer.

Tickets kosten vijf euro per duo en zijn eveneens online verkrijgbaar via tickets.mortsel.be of aan het Stadsonthaal. (EM)

%d bloggers liken dit: