MSA-AMS BE vzw BORSBEEK ontvangt een cheque van 9 170 euro

BORSBEEK – Vorige week ontving de MSA-AMS vzw een cheque voor het onderzoek naar deze nare en ongeneeslijke ziekte uit de handen van een familie uit Waregem die met een speciale actie geld wist in te zamelen. ‘Het is ons niet alleen te doen om het geld’, zegt het koppel, ‘maar ook om deze ziekte in de kijker te plaatsen en aan de media te vragen om hier aandacht aan te besteden.’ Dat bevestigt ook Borsbeeks schepen Rita Schouppe-Moons, die haar echtgenoot verloor aan deze ziekte en voorzitster is van deze vzw.

‘De komende dagen ga ik zelf de baan op met kalenders tijdens de Warmste Week van Studio Brussel. Want deze ziekte moet echt wel meer in de belangstelling komen. Het waren Fred en Hadewijck Verhaege uit Waregem die boeketten verkochten. Buiten de kalenders die de schepen alleen en zelf gaat verkopen zijn er nog soortgelijke acties voor dit onderzoek gepland. Ilse en Lode Selders-Lauwers uit Onze – Lieve – Vrouw Waver, starten voor de Warmste Week, de verkoop van “Sjaaltjes voor MSA”(met een klaproosmotief) Hun zoontje, Kobe, wou ook iets doen voor de ziekte van zijn mama en gaat ‘hartjes’ verkopen onder de noemer ‘Een hart voor MSA.

Spelers van voetbalploeg De Daltons uit Wommelgem lopen mee met de Warmathon in Antwerpen op 21 december, net als de N-VA-afdeling van stad Antwerpen. Ze willen daarmee partijgenoot Flor Van Noppen herdenken die in 2014 overleed aan MSA. Ook elders zijn er nog acties voor MSA, onder meer op de Kerstmarkt AZ Maria Middelares in Gent en bij het PTI in Eeklo. Regioradio Zuidrand wil deze acties alvast mee ondersteunen en zet deze ziekte in de media en roept de collega’s op om ons voorbeeld te volgen. We gingen op bezoek bij de Borsbeekse Schepen en vroegen wat meer uitleg naar de ongeneeslijke ziekte MSA. Alle informatie kan je vinden op www.msa-ams.be of op 0487/ 57 76 95

 

%d bloggers liken dit: