N-VA gaat Edegem alleen besturen maar gaat een constructieve dialoog aan met de oppositie

EDEGEM – Het afdelingsbestuur van N-VA dankt de 7 728 Edegemse kiezers voor het vertrouwen. Met 51,4 procent van de stemmen en achttien zetels op 27 behaalde de N-VA lijst een absolute meerderheid zowel in zetels als in stemmen tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. Vooral het schitterende resultaat van lijsttrekker en burgemeester Koen Metsu met 5 361 voorkeurstemmen viel op. Voormalig partner Groen liet op de verkiezingsavond al weten om voor de oppositie te kiezen. Bij N-VA Edegem heeft men grondig de tijd genomen om na te denken over het resultaat en gaat men nu de gemeente alleen besturen. Uiteraard blijft burgemeester Koen Metsu ook vanaf 1 januari 2019 kandidaat burgemeester. Als burgemeester zal hij verantwoordelijk zijn voor de veiligheid, politie en brandweer, de publieke dienstverlening en burgerlijke stand, communicatie en lokale economie. Hij zal tevens het Vast Bureau van het OCMW voorzitten.

Lijstduwer Philippe Muyters wordt opnieuw voorgedragen als voorzitter van de gemeenteraad en nu ook van de OCMW-raad. Eerste schepen, Koen Michiels blijft bevoegd voor onderwijs, sport, cultuur en markten en foren. Tweede schepen Birre Timmermans krijgt de bevoegdheden mobiliteit, openbare werken en openbaar groenbeleid, intercommunales en intergemeentelijke samenwerking en toerisme. De derde kandidiaat schepen is  Ine Bosschaerts. Zij zal bevoegd zijn voor jeugd, gezin en kinderopvang, wijkwerking, vrijwilligers, afvalbeleid, natuur en dierenwelzijn.

Er zijn ook twee nieuwe kandidaat-schepenen. Sofie De Leeuw, raadgever onroerend erfgoed bij het kabinet van minister-president Geert Bourgeois, wordt vierde schepen bevoegd voor  omgeving (ruimtelijke ordening en milieu)  patrimonium, erfgoed,  duurzame ontwikkeling, Hof ter Linden en Fort 5. Als vijfde schepen wordt Lawrence Vancraeyenest voorgesteld, met de bevoegdheden financiën, rechtszaken, ICT, smart city en internationale solidariteit. Tenslotte zal ook  Brigitte Vermeulen-Goris worden voorgesteld. Zij zal in die hoedanigheid in het schepencollege zetelen met de bevoegdheden sociale zaken, gelijke kansenbeleid, ouderenbeleid, wonen en personeelsbeleid. Zij zal tevens de algemene vergadering en raad van beheer van het Woonzorgnetwerk voorzitten. Burgemeester Koen Metsu geeft aan dat zijn ploeg er zal zijn voor àlle Edegemnaren, ook voor zij die niet voor N-VA hebben gestemd bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen.