Na de Toekomsttafels van Boechout, nu de Toekomstdag van Mortsel

MORTSEL – Afgelopen maandag werden in Boechout de Toekomsttafels gehouden. Op zaterdag 30 maart vindt in Mortsel dan weer de Toekomstdag plaats. Ook die past in het grote participatietraject dat het lokaal bestuur vorig jaar heeft opgestart. Net als in Boechout is de organisatie in handen van Levuur.

Op de Toekomstdag kunnen inwoners met het bestuur samen nadenken over hoe Mortsel er in 2030 kan uitzien. Vanaf 12u30 is iedereen welkom in De Parkschool om hieraan deel te nemen. 400 ideeën werden er via mortselbestuift.be verzameld. Het gaat over heel uiteenlopende voorstellen, het ene al wat gewaagder dan het andere: meer zitbanken in de straat zodat iedereen op tijd en stond een babbeltje kan doen met de buren. Of een Finse looppiste in FORT 4. Een zwemvijver in het fort? Een echt winterfestival? Een aanspreekpunt per wijk, een creatieve kunsthub,…

Wanneer je het aan de bewoners overlaat, is Mortsel in 2030 de meest groene, creatieve, verbonden en beleefde stad van heel Vlaanderen. Maar eerst is er nog wat denk- en droomwerk. De Toekomstdag is hét moment om hieraan te beginnen. Ideeën worden er gewikt en gewogen. Woon je in Mortsel, werk je er of ga je er graag winkelen? Heb je een goed idee voor de stad? Schrijf je dan in via het stadsonthaal, 03 444 17 17 (onthaal@mortsel.be) of via www.mortselbestuift.be. (EM)