Natuurpunt Oude Spoorweg maakt zich op voor de eerste Run-for-Nature

KONTICH – Afgelopen zaterdag waren meer dan 15 vrijwilligers van Natuurpunt Oude Spoorweg druk in de weer om de wandelpaden doorheen de natuurgebieden van de Oude Spoorwegberm en het Langbos en Babbelse Plassen wandel- en loopklaar te krijgen.

De beheerwerken van afgelopen winter leverden een pak snoei- en hakhout op dat door de groendienst van Kontich verhakseld werd. Deze houtsnippers werden dan weer als een dikke laag over de wandelpaden uitgespreid. “Dit is weeral een sterk voorbeeld van samenwerking tussen gemeente en Natuurpunt. In plaats van het snoeihout af te voeren, verwerken we het lokaal op onze wandelpaden,” zegt Wim Annaert, van Natuurpunt en Schepen van Leefmilieu.

“Voor de nakende Run-for-Nature hebben we een extra inspanning gedaan en ruim één kilometer wandelpaden opgetild tot het niveau van een finse piste. De grootste opportuniteit voor looppisten in onze regio ligt immers in de combinatie van onze natuurgebieden en het trage wegenstelsel. Met dit initiatief tonen we aan dat dit ook werkt.”

Deze eerste Run-for-Nature gaat door op zondag 15 april.  Er zijn twee afstanden, 10km en 6km, die natuurlopers kunnen afleggen doorheen de natuurpuntgebieden van Kontich-Waarloos. 2We zijn er in geslaagd een aantrekkelijke natuurloop uit te stippelen in samenwerking met Studio Sport die quasi volledig doorheen natuur, langs velden en beken loopt: dit was 5 jaar geleden ondenkbaar maar is door de recente natuur- en bosuitbreidingen realiteit geworden in onze gemeente! De inschrijvingen lopen volop binnen en we naderen nu al de 300 deelnemers, vertelt Koen Vriens van Natuurpunt en medeorganisator.

“De opbrengst van deze eerste natuurloop gaat integraal naar de aankoop van nieuwe natuur in Kontich en Waarloos.”

Inschrijven kan nog volop via de website: www.natuurpuntoudespoorweg.be, via Facebook (Run for Nature Kontich-Waarloos) of gewoon per email (runfornaturenatuurpunt@gmail.com).

 

 

%d bloggers liken dit: