Natuurpunt Oude Spoorweg schenkt 6000 euro aan Alzheimeronderzoek

KONTICH – Eind 2016 plantte Natuurpunt Oude Spoorweg in hun nieuwe natuurgebied Schapenhagen te Kontich-Waarloos een bos aan van liefst 2,7ha groot.

De lokale Natuurpuntafdeling koppelde de fondsenwerving voor deze aanplant aan een extra goed doel: voor elke 10€ die ze ontvangen hebben geven ze 2€ aan de Stichting Alzheimeronderzoek . Dit heeft een ronde som van liefst 6,000€ opgeleverd die eerder deze week tijdens de officiële ceremonie van de Stichting Alzheimeronderzoek in de gebouwen van Jan De Nul in Aalst werd overhandigd door de voorzitters van Natuurpunt. Wim Annaert  en Lieven De Schampelaere.

Wim Annaert is de bezieler van dit project en schepen voor leefmilieu in de gemeente Kontich. “Onze hersenen zijn het meest complexe orgaan in het lichaam en dit brein een gans leven gezond houden is de grootste uitdaging van de biomedische wereld,” zegt Annaert.

“Om medicatie te vinden moet fors geïnvesteerd worden in het basisonderzoek, zeker nu grote bedrijven zoals bijvoorbeeld Pfizer afhaken. Met dit voorbeeld van Natuurpunt hopen we mensen, verenigingen en organisaties aan te moedigen om ons voorbeeld te volgen en geld in te zamelen voor dementie-onderzoek, net zoals dit al tientallen jaren gebeurt voor het Kankeronderzoek en dit met schitterende resultaten. Als elke Belg gewoon al jaarlijks 10€ schenkt kan het onderzoek in een stroomversnelling geraken en dat moeten we toch proberen,” zegt de Kontichse schepen en de mensen van Natuurpunt Oude Spoorweg.

%d bloggers liken dit: