Neerdorpen KLASSIEK! organiseert opnieuw acht concerten in de hele Zuidrand

HOVE – In zaal Da Capo in Hove werd vanochtend, donderdag, het programma voorgesteld van Neerdorpen KLASSIEK!, het intergewestelijk samenwerkingsverband waarbij zeven gemeenten uit de Zuidrand – Boechout en het district Wilrijk maken er geen deel vanuit – een cyclus klassieke concerten organiseren met de steun van de provincie Antwerpen.

Wille Breugelmans, verantwoordelijke communicatie Orfeo vzw: ‘Zowel talentvolle jonge muzikanten als gevestigde namen passeren de revue. De voorkeur wordt gegeven aan musici uit de omgeving, die een internationale carrière maken en op die manier de kans krijgen om ook eens voor eigen publiek op te treden. De eerste reeks liep van september 2006 tot april 2007 en vond plaats in Edegem, Hove en Boechout. Ondertussen is de samenwerking uitgegroeid tot zeven gemeenten uit de Zuidrand. De locaties worden in overleg afgesproken. Ze moeten minimum 200 toeschouwers ontvangen en uiteraard akoestisch geschikt zijn.’ Het programma voor dit seizoen ziet er als volgt uit (alle concerten vangen aan om 20u15 en zijn op donderdag):

*27 september (Zaal Da Capo Hove): Sprookjesachtige romantiek met Kioyotaka Izumi. Hij schreef twee transcripties voor piano solo van Peter Tsjaikovski’s orkestwerken ‘Hamlet’ en ‘Doornroosje’ en vult zijn programma aan met romantische toppers van Frederic Chopin.

*25 oktober (Sint-Antoniuskerk Edegem): Hendrikje Van Kerckhoven (sopraan) en Nicolaas Callot (piano). Beiden vinden elkaar in hun liefde voor de liederen van Edvard Grieg, Robert Schumann en Antwerpenaar Lodewijk Mortelmans, die 150 jaar geleden werd geboren.

*29 november (Kerk Onze Lieve-Vrouw geboorte Lint): Kasper Nowak (cello) en Christia Hudziy (piano). Nowak wordt beschouwd als één van de grote beloftes van zijn generatie. Samen met zijn Oekraiënse pianiste brengt hij sonates van Brahms, Martinu en Schnittke.

*31 januari 2019 (Cultureel Centrum ’t Aambeeld Aartselaar): Ensemble Revue Blanche en Katharina Smets (vertelster) geven Misia, een muzikale vertelling rond het leven van Misia Sert (1872-1950), de koningin van Parijse salons, gebroken dromen en ontmaskerde liefde.

*28 februari 2019 (Heilig Kruiskerk Mortsel): Annelien Van Wauwe (klarinet) en Lucas Blondeel (piano). Annelien won vanaf jonge leeftijd talrijke internationale wedstrijden. Met Lucas speelt ze muziek van Schumann, Berg en de 100 jaar geleden geboren Weinberg.

*28 maart 2019 (Altena kapel Kontich): Tetracellio cellokwartet. Vier professionele musici wagen het om de vaak onderschatte filmmuziek voor te stellen. Rota en Hermann zijn bekend voor hun samenwerking met Fellini en Hitchcock maar ook Piazzolla komt langs.

*25 april 2019 (Sint-Jacobuskerk Borsbeek): Classical Menu. Boho4 staat bekend om haar eclectische stijl en de grote diversiteit in haar aanbod. Het kwartet breekt plat gespeelde concertprogramma’s open en experimenteert met muziek van Mozart, Shostakovitch,…

*Info en reservaties via www.orfeo.be, info@orfeo.be, 03 449 16 87 of via de cultuurdiensten en culturele centra van de deelnemende gemeenten. Tickets: veertien euro (vijf euro voor min 26 jarigen). Abonnement: 70 euro. (EM)

%d bloggers liken dit: