Provincie blijft steun verlenen aan Streekvereniging Zuidrand

ZUIDRANDMeer dan 150 vrijwilligers, beleidsmakers, partners en sympathisanten gingen gisterenavond in op de uitnodiging van onze Streekvereniging Zuidrand en kwamen luisteren naar de plannen voor de aankomende periode in onze regio. De avond begon gisteren voor de mensen van de Streekvereniging al iets vroeger dan 20u. Want er werd een nieuw bestuur gekozen en een nieuwe voorzitter en ook de statuten werden her en der nog een beetje bijgewerkt. En toen om 20u de deuren open gingen van het jaarlijkse netwerkmoment kon men de bezoekers al meteen melden dat de vorige voorzitter Bart Seldeslachts, ook het komend jaar aan het stuur zal zitten van deze geweldige ploeg die onze Steekvereniging rijk is. En er was ook van de Provincie goed nieuws te rapen. Want gedeputeerde Luk Lemmens kwam naar Hove om te vertellen dat deze Streekvereniging ook het komend jaar op de Provincie Antwerpen kan blijven rekenen. De avond werd opgestart door de Cultuurschepen van Hove Gerda Lambrecht die duidelijk maakte wat de Streekvereniging voor de regio betekend en na de speetchen van de (nieuwe) voorzitter en gedeputeerde van de Provincie Antwerpen besloot een fiere coordinator Wannes De Laender met het voorstellen van de werkende ploeg die er dagelijks mee voor zorgt dat De Zuidrand kan tonen wat ze in haar mars heeft. En dan kon bij een streekeigen natje en droogje het netwerken echt beginnen.

De Streekvereniging Zuidrand in een notendop

De Streekvereniging Zuidrand is een samenwerkingsverband tussen zeven gemeenten (Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel), met steun van de provincie Antwerpen en de Vlaamse overheid. Ze werkt aan projecten op het snijvlak van natuurbehoud, landschapszorg, open ruimte, erfgoedbeheer, toerisme en cultuurbeleving. Door de unieke samenwerking tussen overheden en veldwerkers wil ze de regionale identiteit versterken. De werking rond natuur en landschap wordt getrokken door de provincie Antwerpen. De Streekvereniging Zuidrand werd in 2017 opgericht en ging vanaf 2018 van start met een nieuw team en een gloednieuwe werking voor de regio.

 

Ook regioradio Zuidrand ging op bezoek in feestzaal Da Capo en vroeg aan voorzitter Bart Seldeslachts wat de Streekvereniging nog allemaal in petto heeft. Hij liet zich alvast even bijstaan door gedeputeerde Luk Lemmens.

 

%d bloggers liken dit: