NeuroVisueel Centrum organiseert avond rond dyslexie in Lint

LINT – Het NeuroVisueel Centrum uit Wommelgem organiseert in Lint een avond rond dyslexie, taal- en rekenproblemen.

Na de Kerstperiode wordt het voor heel wat schoolkinderen duidelijk hoe dit schooljaar verder zal verlopen. Gaat het vanzelf of is het hoogtijd om een versnelling hoger te schakelen? Is extra hulp thuis voldoende of moet er extern begeleiding worden opgestart?
Wanneer automatiseringsproblemen om de hoek komen kijken is afwachten geen optie. Hoe sneller je ingrijpt hoe kleiner de schoolse achterstand en de emotionele lading op het einde van de rit. Uiteraard ontwikkelt elk kind anders, op zijn/ haar eigen tempo en op zijn/ haar eigen manier. Maar als je weinig of geen evolutie ziet wacht niet af maar grijp in. Zorg er voor dat de glimlach van je kind niet verdwijnt.

Het belangrijkste is dat je kind op de juiste manier leert (automatiseren) en met plezier naar school gaat. Opgedane achterstand en het emotionele welbevinden bepalen de ‘inspanningstijd’ die nodig is om alsnog op de juiste manier geautomatiseerd met taal en rekenen om te leren gaan.

Wat mag je verwachten van de lezing? Herkenningspunten van beginnende automatiseringsproblemen. Een andere kijk op taal- en rekenproblemen. In het hoofd van een kind, meer dan moeilijk lezen en fouten schrijven. Een andere en effectieve aanpak. Elk kind kan leren, op zijn/ haar eigen manier.

De wortels om goed en geautomatiseerd met taal en rekenen om te gaan dient men in het eerste leerjaar te ontwikkelen. Kinderen komen als beelddenker op de wereld. Dat betekent dat men aanvankelijk vooral visueel de informatie tot zich neemt. Als ouder reik je voorwerpen aan en benoem je deze zodat je kind vervolgens de voorwerpen herkent en ze leert te benoemen. Wanneer je kind start in het eerste leerjaar dient dit creatieve denken in beelden naar de achtergrond te verschuiven om plaats te maken voor het denken in abstracte letters en cijfers.

Met een eenvoudige en kindvriendelijke begeleiding leren de organisatoren je hoe je je kind beter en zelf kan ondersteunen thuis. Geïnteresseerden kunnen gratis komen luisteren op woensdag 27 februari van 20 tot 22 uur in De Witte Merel (lokaal 1) in Lint. Reservatie via info@neurovisueelcentrum.be of 0491 360 767
Meer info op www.neurovisueelcentrum.be. (EM)

%d bloggers liken dit: