Nieuw sportgebouw op komst aan Gasthuishoeven

MORTSEL – Lokaal bestuur Mortsel zal via haar autonoom gemeentebedrijf (AGB Mortsel) een nieuw sportgebouw oprichten aan de Gasthuishoeven te Mortsel. Het betreft een volgende fase in de ontwikkeling van het Sportlandschap.

“De raad van bestuur van AGB Mortsel heeft woensdag 7 februari 2018 het startschot gegeven door de goedkeuring van het aanbestedingsdossier en het definitieve ontwerp, waarna we via een aanbestedingsprocedure op zoek gaan naar een aannemer voor de bouwwerken,” zeggen ze in de stad Mortsel.

“De inplanting van de nieuwbouw is voorzien tussen het bestaande kunstgrasveld van VC Mortsel en de twee natuurgrasvelden die net werden aangelegd. In het nieuwe complex zullen op het gelijkvloers vier scheidsrechterskleedkamers en 18 kleedkamers met douches worden voorzien voor de gebruikers van de sportvelden, enerzijds zijn dit de voetbalclubs als vaste gebruikers maar anderzijds zijn ook losse gebruikers welkom zoals andere verenigingen, g-sporters, buurtcomités, scholen of gewoon een groepje vrienden die een voetbalterrein met kleedkamers kunnen huren.”

“Op de bovenverdieping voorzien we de cafetaria voor de voetbalclubs VC Mortsel Oude God en Cantincrode die hun thuiswedstrijden op het Sportlandschap spelen, omringd door grote terrassen met goede uitzichten naar de verschillende velden. De bouwwerken zullen vermoedelijk van start gaan in juni 2018 en zullen ongeveer een jaar duren. De ambitie is om het gebouw bij aanvang van het voetbalseizoen 2019-2020 volledig operationeel te hebben,” sluiten ze af in de stad Mortsel.

%d bloggers liken dit: