Nieuw uitbaters voor Tennisclub De Dreef

EDEGEM – Op 31 januari 2018 liep de 30-jarige huurovereenkomst tussen TC De Dreef en de gemeente af. De huidige Raad van Bestuur van de club liet ons weten niet opnieuw kandidaat te zijn. Daarom was de gemeente Edegem genoodzaakt een open oproep te lanceren voor een nieuwe kandidaat-uitbater voor de tennisclub.

TC De Dreef is een club met veel leden, waar laagdrempeligheid hoog in het vaandel wordt gedragen. Voor het Edegems bestuur was het een evidentie dat de toekomst van de club verzekerd bleef.

“De grond was eigendom van de erfgenamen De Roest, voormalige eigenaars van het kasteeldomein Hof Ter Linden. Edegem kocht deze grond eind 2015 aan om de toekomst van de tennisclub, de groenzone achter kleuterschool De Link en de nodige bijkomende centrumparking  te verzekeren. De aankoop betekent voor alle partijen een meerwaarde en we zijn blij dat we in onze opdracht geslaagd zijn”, vertelt schepen voor parken Goedele Van der Spiegel.

“Het schepencollege is erin geslaagd om de tennisactiviteiten op deze locatie rechtszekerheid te bieden”, vertelt schepen voor ruimtelijke ordening Peter Verstraeten. “We hebben de terrein aangekocht en vervolgens een Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) opgemaakt. Dankzij dit RUP werd de bestemming van de gronden omgevormd tot recreatiezone en waren de tennisterreinen niet langer zonevreemd. Omdat de 30-jarige huurovereenkomst tussen TC De Dreef en de gemeente eindigde op 31 januari 2018 werd in de gemeenteraadszitting van oktober 2017 het lastenboek voor een nieuwe domeinconcessie goedgekeurd. Met dat lastenboek ging Edegem op zoek naar nieuwe kandidaat-uitbaters voor de tennisclub. De huidige Raad van Bestuur van de club liet ons al weten dat zij na een jarenlang engagement niet opnieuw kandidaat zijn.”

“Er werden 2 kandidaturen ingediend”, vult schepen voor sport Koen Michiels aan. “Belangrijk voor ons was dat het laagdrempelig en recreatief karakter van de club bewaard blijft. Het dossier van Ian Weynen sprak ons het meest aan. Ian is geen onbekende voor de club, hij speelt er al 10 jaar.”

Nieuwe uitbater Ian Weynen is alvast enthousiast: “Ik tennis sinds mijn vijfde en heb mezelf kunnen ontwikkelen tot professionele tennisser. Ik speelde in het buitenland en heb enkele mooie titels behaald in de jeugd- en herenreeksen. Doordat tennis mijn passie is, heb ik beslist om hiervan mijn beroep te maken. Ik heb lesgegeven op T.C. Blauwe Regen in Mortsel en sinds vijf jaar op T.C. Wingfield in Mechelen. Ik ben nu op een moment in mijn leven gekomen dat ik mijn grote droom wil verwezenlijk, namelijk een eigen tennisclub uitbaten.”

Burgemeester Koen Metsu is blij dat de continuïteit van de club verzekerd is: “Ian wil van TC De Dreef een jonge, bruisende familiale tennisclub maken. We zijn er zeker van dat hij alle terreinen speelklaar krijgt tegen de start van het tennisseizoen in april. We kijken uit naar een fijne samenwerking voor alvast de komende 10 jaar.”

De nieuwe overeenkomst zal voor goedkeuring op de agenda van de gemeenteraad van februari staan.

Wil je graag blijven tennissen bij TC De Dreef? Registreer je dan via www.edegem.be/tcdedreef. De gemeente Edegem stuurt je gegevens door naar Ian Weynen, zodat hij jou binnenkort kan contacteren.

%d bloggers liken dit: