Nieuw vrijetijdscentrum in Edegem wordt geproduceerd in Oostenrijk

De bouw van het vrijetijdscentrum Kruispunt in Edegem zit helemaal op schema. Momenteel is het wel wachten op de volgende fase, die in Oostenrijk in voorbereiding zal gaan.

Drieënhalve maand na de start van de werken en de bekendmaking van de naam is een eerste fase van de bouw voor het Kruispunt al achter de rug. Zo werden de afgelopen weken het terrein bouwrijp gemaakt, de rioleringen geplaatst en de funderingen gegoten. Alles verloopt volgens schema en de aannemer volgt alle afspraken netjes op. Hierdoor is het een ook vrij propere werf. We blijven richting de zomer van 2020 mikken om ons Kruispunt te openen”, zo vertelt burgemeester Koen Metsu. Het wordt wel wat kalmer op de werf in de Terelst straat. Zo goed als de volledige bovengrondse constructie van het gebouw wordt uit hout vervaardigd. Dit zal in zijn geheel geprefabriceerd worden.

Het wordt CLT (cross laminated timber) genoemd waarbij de voorbereiding heel gedetailleerd en minutieus uitgevoerd moeten worden. Daarna worden de verschillende onderdelen naar Edegem gebracht om ze op de werf in elkaar te steken. Tijdens het bouwverlof zal de aannemer werk maken van het digitale 3D-model waarbij elk houten onderdeel tot in het kleinste detail wordt uitgetekend. Na het bouwverlof gaat dit digitale model naar een fabriek in Oostenrijk waar alle onderdelen geproduceerd worden.

%d bloggers liken dit: