Nieuwe bioklas is een feit

EDEGEM –¬†Eindelijk klaar zeggen ze in de gemeente Edegem. De nieuwe bioklas aan het Fort 5 kan tijdens de komende paasvakantie worden ingericht.

Zodat na de vakantie ook de lessen in deze mooie en groene omgeving van start kunnen gaan. In deze bioklas zullen leerlingen les krijgen over fauna en flora. “Uit ervaring en de vraag vanuit de vele scholen weten we dat deze nieuwe bioklas zeker gegeerd werd. Onze Edegemse scholen komen twee tot driemaal per jaar naar hier en ook scholen van buiten de gemeente zijn hier uiteraard welkom,” zeggen ze in Edegem.

De nieuwe Edegemse bioklas heeft 2 leerkrachten en enkele vrijwilligers en vooral het aantal vrijwilligers willen we graag uitbreiden zodat we in de toekomst meer klassen kunnen bereiken en dat ook in het weekend deze bioklas toegankelijk kan zijn. “En ook in de zomermaanden zouden natuurkampen hier dan moeten mogelijk zijn. Het is nog maar een eerste fase in de hangar waar de bioklas nu staat. Via Vlaamse subsidies willen we graag ook de ruimte waar de bioklas nu staat aanpakken en grondig renoveren. Die werken zouden we willen aanvatten in 2019,” zegt ook schepen Goedele Van der Spiegel in de gemeente Edegem.