Nieuwe locatie van Het DansAteljee aan Meylweg nu ook officieel geopend

KONTICH – Meer dan drie maanden geleden nam Het DansAteljee uit Kontich haar intrek in de nieuwe gebouwen aan de Meylweg. Gisteren gebeurde de officiële opening door minister Philippe Muyters (N-VA) en schepen Luc Abrams (OpenVLD). Duivel-doet-al Leen Bridts stelt met genoegen vast dat sinds de verhuizing men meer dan 100 nieuwe leden mocht verwelkomen, waardoor men nu 624 dansers telt.

Het gebouw heeft vijf danszalen en ruime kleedkamers. Het complex kostte 1,9 miljoen euro waarvan meer dan 350 000 euro werd gesubsidieerd door het departement van Muyters. ‘Sporten is gezond maar sociaal ook heel belangrijk. Een goede infrastructuur is dan ook noodzakelijk. En, om dat sociale aspect te verstevigen ook een goede cafetaria’, stelde de minister. ‘Ik heb dit gebouw zien groeien. Tijdens de zomer fiets ik hier vaak voorbij. Dat alles is afgewerkt binnen de termijn van elf maanden is bijzonder knap.’

Ook de gemeente steunde Het DansAteljee door borg te staan voor een doorgeeflening van 1 350 000 euro. Dit betekent dat Kontich zelf geld leent en dat, onder strikte voorwaarden, doorschuift naar de vzw Het DansAteljee. Schepen Abrams voelt een verwantschap met de dansstudio. ‘Toen ik in 2001 schepen van sport werd kwam de toenmalige burgemeester naar mij toe. Hij had een juffrouw bij zich gekregen die vroeg of wij niets konden doen voor haar dansschool. Ik wist zelfs niet dat die school hier was.’

Die ‘juffrouw’ was Leen Bridts, licentiate kinesitherapie. Het DansAteljee kon in die beginjaren terecht in de turnzaal van Sint-Jozef. In 2004 werd het een vzw met als doel het ‘promoten van dans- en podiumkunsten zowel op sportief als cultureel vlak.’ Twee jaar later had men al 455 leden. De turnzaal werd te klein. Een verhuis naar de Pronkenbergstraat drong zich op. Daar groeide het aantal dansers aan tot 600, waarvan 85 procent jonger dan achttien jaar. Het was ook het begin van een reeks grote dansshows die aanvankelijk in Ter Elst (Edegem) en nadien in de AED-studio’s (Lint) werden georganiseerd. In 2010 kwam er een G-afdeling bij, waar momenteel twintig jongeren actief zijn. Kinderen vanaf vijf jaar met een fysieke, licht mentale, auditieve of visuele beperking, autisme, downsyndroom,… die graag willen dansen, kunnen in deze groepen terecht. De lessen hebben een vaste structuur, waardoor de dansers perfect weten wat er op het programma staat. Toch wordt alles gevarieerd en boeiend gehouden met stimulerend materiaal.

Omdat het huurcontract in de Pronkenbergstraat niet werd verlengd kocht Het DansAteljee – ondertussen uitgegroeid tot de grootste sportvereniging van de gemeente – de gronden aan de Meylweg. Het nieuwe complex is 1 200 vierkante meter groot, driemaal de oppervlakte van de vorige locatie. Leen Bridts: ‘Uiteraard hebben wij onze handen meer dan vol gehad met de verhuizing. Vandaar dat er dit jaar geen grote show is. Er is wel een Feestweekend met Pasen.’ Het DansAteljee biedt een uitgebreid aanbod: Funky Dance, Jazzdance, moderne dans, breakdance, hiphop, Happy Funk, Funky Boys/Brothers, kleuterdans, Funky Moms en – de snelst groeiende afdeling – klassiek ballet.

Na een rondleiding in het gebouw kregen de genodigden nog wat spektakel te zien. Het DansAteljee werd niet voor niets uitgeroepen tot coolste sportclub van de provincie Antwerpen, een zoektocht georganiseerd door Sport Vlaanderen en MNM. (EM)

%d bloggers liken dit: