Nieuwe parcoursen voor tweede editie van Boechout Trailt

BOECHOUT – Boechout organiseert op zondag 22 september niet alleen de eerste Autovrije Zondag, maar ook de tweede editie van Boechout Trailt. Sportievelingen kunnen via twee nieuwe parcoursen door verschillende gebouwen lopen of wandelen. Er is dit jaar ook een spannende route voor kinderen.

Schepen Rudi Goyvaerts (PRO Boechout & Vremde): ‘Autovrije Zondag is de ideale gelegenheid om onze tweede Boechout Trailt te organiseren. “Vorig jaar was het al een groot succes met 700 deelnemers; dit keer mikken we op nog meer volk. Voor wie graag loopt of wandelt, is dit hét moment om ons dorp op een andere manier te ontdekken. Er zijn twee nieuwe omlopen uitgestippeld die je door verschillende gebouwen van de gemeente loodsen. Welke dat zijn, geven we nog niet prijs.’

De deelnemers kunnen kiezen uit een parcours van 6,5 en één van tien kilometer. Voor de kinderen is er dit jaar een spannend belevingsparcours van één kilometer. ‘Boechout Trailt is echter geen wedstrijd. Er is geen tijdsregistratie, het draait om de beleving. Dankzij de animatie is de sfeer onderweg geweldig en beleef je ons dorp met vrienden en buren op een andere manier’”

Inschrijven kan nog tot en met morgen dinsdag via www.boechout.be of op de vrijetijdsdienst. De dag zelf kan je inschrijven in de Jan Frans Willemsschool.

Elke deelnemer krijgt een goodiebag. De kids run vertrekt om 10 uur, de wandelaars om 10u30 en de lopers om 11u30. .De deelnameprijs bedraagt tien euro voor volwassenen en twaalf+ers en drie euro voor drie- tot elfjarigen. Kinderen die jongeren zijn mogen gratis worden meegenomen.

Door de Autovrije Zondag zijn op 22 september heel wat straten verboden voor het verkeer autovrij en op het Jef Van Hoofplein en in de Heuvelstraat worden er tal van activiteiten georganiseerd. Het volledige programma vindt u elders op onze website. (EM / Foto Gemeente Boechout)

%d bloggers liken dit: