Nieuwe parkappartementen op komst in centrum

HOVE – Het voormalige notarishuis aan de Kapelstraat, schuin over het station in de gemeente Hove, ook wel gekend als de woning van voormalig burgemeester Albert Beyltjens, gaat binnenkort tegen de vlakte. Het pand ligt er nu al enkele jaren onbewoond en verwaarloosd bij.

Op de site komen er twee appartementsblokken van elk 16 woonéénheden. Er komt een ondergrondse parking met ingang via de Leliestraat. Hiervoor gaat het (nu onbewoonde) pand Leliestraat nr. 6 tegen de vlakte. Er is een aanvraag bij de gemeente ingediend voor de kapping van 28 bomen. Dit kwam reeds ter sprake op de laatste Hovese milieuraad. In totaal staan er een 70-tal hoogstammige loofbomen op de site.

De parkzone wordt een publiek toegankelijk park met zorg ontworpen door een tuin- en landschapsarchitect. Er komt ook een vijvertje. De kale betonnen muur aan de kant van de Groenenborglei verdwijnt. De bewoners van deze straat krijgen nu vrij zicht op een vrije parkzone. De projectontwikkelaar is afkomstig uit Brasschaat. De plannen zijn op het gemeentehuis van Hove in te zien voor eventuele op- of aanmerkingen.