Nieuwe politieke partij voor de komende gemeenteraadsverkiezingen

MORTSEL – Helemaal nieuw zijn we niet echt zeggen ze in Mortsel. Maar de oppositiepartij Mortsel Anders is wel van naam veranderd door de Facebookgroep Mortsel Leeft.

“En onder die naam willen we meedingen naar een zitje in het bestuur na de komende gemeenteraadsverkiezingen. We gaan met een open vizier naar de kiezers toe. En enkele belangrijke standpunten staan nu al op papier,” zegt de nieuwe partij.

Zo wil Mortsel Leeft qua mobiliteit en leefbaarheid wel wat veranderen. Men wil bv een omleidingsbrug en een ondertunneling van het kruispunt Krijgsbaan – Antwerpsestraat met een fietsersbrug. Er zou een centrummananger moeten komen en de aanstelling van een professioneel Communicatiebureau naar het voorbeeld van de West Vlaamse gemeente Knokke.

Voltijds schepen en burgemeester
Ook zouden de schepenen en burgemeester voltijds voor de stad moeten gaan en niet meer halftijds. Fulltime voor Mortsel heet dat dan. “En we willen hiervoor ons vel duur verkopen. Als andere partijen ons vragen om mee te besturen willen we toch graag 30 of 40 percent van onze speerpunten opgenomen zien in het bestuursakkoord zegt men bij Mortsel Leeft.”

“Wij trekken naar de gemeenteraadsverkiezingen met deze al belangrijke namen: Naranjo Decamps –  Lieve Fierens – Eddy Cloostermans  en Danny Van Clapdurp die tot eind 2017 nog deel uitmaakte van Open VLD in de stad.