Nieuwe trage weg zorgt voor veilig alternatief

LINT – De trage weg tussen de Torfsstraat en het Kerkplein werd in september 2017 getest in een proefopstelling en na afloop door de werkgroep mobiliteit positief geëvalueerd. De gemeente Lint heeft de weg intussen verhard en verbreed tot 2,5 meter.

De nieuwe trage weg wordt zo een veilig alternatief voor de schoolgaande jeugd van en naar basisschool Mater Christi in de gemeente Lint. De trage verbinding werd indicatief vastgelegd in het ruimtelijk uitvoeringsplan Centrum of  (RUP Centrum) dat in mei 2016 definitief werd vastgesteld.

In 2017 werd de gemeente Lint geselecteerd om deel te nemen aan het Laboratoria Mobiele Alternatieven (LaMA-project). In een LaMA zoeken gemeentebesturen samen met hun inwoners en andere stakeholders creatieve oplossingen voor lokale mobiliteitsvraagstukken die ook daadwerkelijk getest worden in een proefopstelling. In Lint zocht een werkgroep van leerkrachten, buurtbewoners, handelaars, ouders van schoolgaande kinderen en mobiliteitsspecialisten tijdens drie co-creatiesessies naar maatregelen voor een veiligere schoolomgeving voor basisschool Mater Christi.

“Eén van de maatregelen uit het LaMA-project is de aanleg van deze trage weg tussen de Torfsstraat en het Kerkplein. De trage weg werd in september 2017 gedurende vier weken getest en na afloop positief geëvalueerd met de vraag om de weg breder en comfortabeler aan te leggen,” zegt Wouter Verbeeck schepen voor mobiliteit.

“De gemeente heeft een aannemer aangesteld die de weg heeft verhard en verbreed tot 2,5 meter. Dat laat wandelaars en fietsers toe om elkaar zonder problemen te kruisen. Zo wordt deze verbinding een veilig en autovrij alternatief voor onze schoolgaande jeugd,” aldus de schepen voor ondermeer mobiliteit Wouter Verbeeck in de gemeente Lint.

%d bloggers liken dit: