Nieuwe uurregeling voor verdwijnpaal aan Ooststatiestraat in Kontich

KONTICH – Om het verkeerscentrum van Kontich leefbaarder en verkeersluwer te maker voerde het bestuur in 2015 een aantal verkeersaanpassingen door. Eén van die aanpassingen was een verdwijnpaal in de Ooststatiestraat in het gedeelte tussen de Kosterijstraat en de N1.

Tijdens werken in een aantal omliggende straten, bleef de verdwijnpaal in de Ooststatiestraat naar beneden om de overlast voor omwonenden tot een minimum te beperken. Nu deze werken stilaan afgerond geraken, besloot het college van burgemeester en schepenen om de verdwijnpaal terug in werking te laten treden vanaf maandag 2 september. De verdwijnpaal zorgt immers voor ‘minder doorgaand autoverkeer in het centrum, autoluwere fietsroutes en een vertraging van de instroom van wagens aan de rand van het dorpscentrum’, zegt het gemeentebestuur.

Het lokaal bestuur evalueerde na twee jaar wel de oude uurregeling van de verdwijnpaal. Een nadeel aan die oude uurregeling is dat deze weinig overzichtelijk was voor de automobilist, door het onderscheid tussen woensdag en de andere weekdagen. Daarnaast stelt men vast dat het meeste spitsverkeer is afgewikkeld voor 18 uur. De verdwijnpaal ‘verdwijnt’ dus vanaf september een uurtje vroeger.

Concreet treedt de verdwijnpaal in de Ooststatiestraat vanaf 2 september in werking op volgende uren: Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 7 tot 9 uur en van 15u30 tot 18 uur. (EM / Foto gemeente Kontich)

%d bloggers liken dit: