Nieuwe winterwandelzoektocht in het centrum van Hoboken

Om het centrum van Hoboken tot in de kleinste details te leren kennen, stippelde het district Hoboken een nieuwe fotozoektocht uit gebaseerd op één van de vijf wandelingen van het wandelkaartje ‘Van park tot polder’. Deelnemers die hun antwoorden inzenden, maken bovendien kans op een lekkere prijs.

Een zoektocht is een gezellige manier om een wandeling te maken, alleen of met het hele gezin. De fotozoektocht is geschikt voor alle leeftijden. De opdracht bestaat erin om de plaatsen te vinden die op de foto’s te zien zijn.

Vlakke tocht van 4,5 km door centrum

Deze wandeling van 4,5 km speelt zich voornamelijk af in het centrum. In alle rust ontdekken deelnemers het vele groen dat Fort 8 en de parken Sorghvliedt, Broydenborg en Meerlenhof te bieden hebben. Bovendien is de tocht ‘Het Kuierpad’ volledig vlak en dus rolstoel- en kinderwagenvriendelijk met voldoende zitbanken om even te pauzeren.

Praktisch

Deze route is één van de vijf wandelingen op het wandelkaartje van Hoboken dat in 2020 gelanceerd werd. Dit wandelkaartje kan gratis afgehaald worden tijdens de openingsuren in de bibliotheek in de Kapelstraat 64. Ze kan ook digitaal geraadpleegd worden op www.wandeleninhoboken.be.

De antwoorden kunnen doorgemaild worden voor woensdag 31 maart 2021 naar sportantenne.hoboken. De winnaars zullen worden gecontacteerd via mail om hun ‘Hobokense’ prijs af te halen.

Districtsschepen Carine Leys: “Dit is onze elfde plaatselijke zoektocht sinds de start van de pandemie. We blijven als district de nadruk leggen op lokale initiatieven voor jong en oud in onze onmiddellijke omgeving. Na deze zoektocht volgen er nog twee: één in april en één in juli.”

Het is wel noodzakelijk dat deelnemers tijdens de wandelingen rekening blijven houden met de geldende veiligheidsvoorschriften in het kader van de coronamaatregelen: het bewaren van een afstand van 1,5 meter, het vermijden van drukke momenten, het gebruik van hand- en ontsmettende gels, …

%d bloggers liken dit: