Nieuwjaarsdrink lokt enorm veel volk op speelplaats Sint-Jozefsinstituut

BORSBEEK – Dat de mensen die aan politiek doen in de gemeente Borsbeek van vele markten thuis zijn wisten we al. En ook afgelopen zondag kregen we daar tijdens de gemeentelijke nieuwjaarsdrink een knap staaltje van.

Schepen Kristof Van de Velde achter de draaitafels voor de muziek. Schepen Tom Verboven voor het opstellen van allerlei dingen en de coördinatie en burgemeester Dis Van Berckelaer die zowaar de te vieren mensen bij elkaar zoekt en nadien nog gaat rijmen en dichten tijdens zijn nieuwjaarsspeech.

Want er werden dit jaar in Borsbeek tijden de nieuwjaarsdrink ook twee erg verdienstelijke inwoners in de bloemmetjes gezet. Dat waren de 100 jarige Frans Verbist die volgens eigen zeggen zijn  schitterende leeftijd te danken heeft  aan geregeld een bord  Havermoutpap en een dik stuk spek als hij als is verkouden is. En uiteraard zijn vele werk in zijn moestuin, voor de Heemkundige kring en het lesgeven over tuinieren in enkele scholen.

En dan was er ook nog de viering van Eddy Gilis die een persoon heeft gered die zich van het leven wilde beroven op de ring van Antwerpen. Eddy twijfelde geen moment en kon deze persoon overtuigen om met de opgeroepen hulpdiensten mee te gaan. Na deze 2 mensen gevierd te hebben was er tijd voor de buiging van alle schepenen in de gemeente naar de inwoners toe. Het is duidelijk dat het in de gemeente Borsbeek nog erg goed zit.

Herbeluister onze interviews
Uw lokale radio Frekwent was erbij en had net na zijn podiumoptreden een korte babbel met burgemeester Dis Van Berckelaer. Herbeluister hier het interview.

Ook hadden we een gesprek met schepen Kristof Van de Velde, herbeluister hier het interview. Ook schepen Tom Verboven nam even de tijd, herbeluister hier het interview.