Nieuwjaarszingen in Duffel kan ook veilig

Nieuwjaarszingen is een folkloristische gewoonte, die Duffelse kinderen al vele jaren in ere houden. De kinderen trekken op pad en gaan van deur tot deur om op oudejaarsdag hun wensen over te brengen.

‘Omwille van corona is contact aan de deur niet mogelijk. Maar de goesting om te kunnen nieuwjaarszingen blijft bij Duffelse kinderen groot’, zegt Anne Resseler, gemeenteraadslid van Groen Duffel. ‘We roepen Duffelaars op om het zingen op een veilige manier te laten doorgaan. Laat kinderen veilig zingen in ruil voor een snoepje, een stuk fruit of een andere attentie. Het moet mogelijk zijn om creatief maar veilig de zangertjes te belonen: zet je bedankje op de vensterbank, hang het aan een struik of leg het in een mandje aan de deur …’

In enkele gemeenten werd dit idee met Sint-Maarten al uitgevoerd, onder het motto ‘zingen zonder tringen’, met stralende snoetjes als gevolg. ‘Ook op sociale media zie je de oproep om een alternatief te voorzien in onze gemeente. Kinderen hunkeren naar alternatieven. Laten we onze krachten bundelen en ook in Duffel nieuwjaarszingen op een andere manier organiseren. We roepen Duffelaars op creatief uit de hoek te komen: zolang het maar coronaproof is. Zo kunnen kinderen hun buren en andere Duffelaars toch veilig een gelukkig Nieuwjaar wensen’, besluit Anne Resseler.

%d bloggers liken dit: