Nieuwsupdate vaccinatiecentrum Pallieterland

Cijfers

Er zijn ondertussen meer dan 53.000 vaccins gezet en we telden 601 ‘no- shows’. Woensdag 2 juni werd het 50.000ste vaccin geprikt. 500 bezoekers aan het vaccinatiecentrum kregen die ochtend een vaccinatietraktatie als dank dat ze zich lieten vaccineren.

Volgende week wordt er 6 dagen op volle snelheid gevaccineerd. Maandag 7 juni wordt de eerste keer de maximum-dagcapaciteit van het vaccinatiecentrum uitgetest. Er staan die dag bijna 2.200 vaccinaties gepland.

Ondertussen gingen ook de uitnodigingen voor de week van 14 juni de deur uit. Inwoners geboren in 1981 of vroeger zijn uitgenodigd.

Vakantieplannen

Het callcenter krijgt heel wat vragen van inwoners om hun tweede, reeds ingeboekte, prik te verzetten omwille van vakantieplannen. Dat is niet de bedoeling.

De datum die je kiest voor je eerste dosis bepaalt de datum voor je tweede dosis. Die datum kan maar beperkt verschoven worden en alleen als er nog vrije plaatsen zijn in het vaccinatiecentrum.

Bel niet naar het vaccinatiecentrum om een andere datum voor de tweede vaccinatiedosis te vragen. Het vaccinatiecentrum moet in een paar weken duizenden mensen vaccineren en kan niet voor iedereen een ander vaccinatieschema toepassen.

Ben je toch niet aanwezig voor de tweede vaccinatiedosis? Verwittig het vaccinatiecentrum dat je niet zal/kan komen zodat je vaccin niet verloren gaat. Hou er wel rekening mee dat je dan onvolledig gevaccineerd bent. Wanneer na de zomer de grootschalige vaccinatiecampagne voltooid is, wordt bekeken hoe mensen die nog niet of niet volledig gevaccineerd zijn dit alsnog kunnen.

Het vaccinatiecentrum dringt er op aan om bij het plannen van een vakantie of reis naar het buitenland hiermee rekening te houden. Meer informatie: www.laatjevaccineren.be/vaccinatie-en-vakantie

%d bloggers liken dit: