Nog kaarten verkrijgbaar voor show ‘Up with People’ in Edegem

EDEGEM – Nog tot maandag 6 mei verspreidt de internationale cast van Up with People haar positieve vibes in Edegem. Op vrijdag 3 en zaterdag 4 mei, telkens om 19u30, brengen ze een nieuwe productie, ‘Live on Tour’ in sporthal Kattenbroek.

Up With People is een internationale non-profit organisatie die de hele wereld rondreist en muzikale optredens organiseert met jongeren uit diverse l anden. ‘Via muziek en actie willen we jonge mensen inspireren om positieve actoren te zijn voor verandering, voor een hoopvollere, vertrouwensvollere en vreedzamere wereld’, zo omschrijven zij hun missie. Burgemeester Koen Metsu (N-VA): ‘Dat blijkt ook effectief zo te zijn. Na een lange reis van ruim veertien uur kwam de cast in onze gemeente aan als één grote brok energie en optimisme.’ Up with People is een internationale educatieve organisatie die jonge mensen de kracht wil bijbrengen om positieve veranderingen teweeg te brengen in hun eigen gemeenschappen en de wereld. Zo brengen ze jonge mensen de kennis en ervaring bij die ze nodig hebben in onze huidige complexe samenleving.

Eric Lentz, Senior Vice President van Up with People: ‘Onze nieuwste productie, Live On Tour, deelt onze visie en hoop op een wereld waarin mensen elkaar meer vertrouwen en vredevoller met elkaar omgaan. De show bevat popmedleys, internationale dansen en originele UWP nummers, die mensen zullen inspireren om een positieve impact te hebben op hun eigen samenleving.’

Metsu: ‘Een voorbereidingsteam ging op zoek naar gastfamilies en sociale activiteiten. Wat we al wisten, werd nog maar eens bevestigd. Edegem blijkt een bijzonder warme en geëngageerde gemeente. De organisatoren vonden op korte tijd ruim voldoende gastgezinnen en alle maaltijden werden gesponsord door lokale handelaars. In het kader van hun vrijwilligerswerking zijn de jongeren daarnaast ook een kunstwerk gaan maken op de jongerenafdeling van Revarte. In het Meihof hingen ze samen met de sociale tewerkstellingsploeg en twee boomkunstaars allerlei vliegende dieren in de bomen op. Met de mensen met een beperking van woonhuis Pegode gaan de studenten ploggen, de nieuwe fitnesstrend.’ Sinds het ontstaan, 53 jaar geleden, bezocht de groep meer dan 70 landen en trad Up with People op voor 1,1 miljard mensen. De cast die deze week Edegem aandoet bestaat uit 97 studenten afkomstig uit veertien landen en vijf continenten. Tijdens een nieuwe vijf maanden durende tournee bezoeken de studenten tientallen steden in de Verenigde Staten, Mexico en Europa.

De groep kent veel ex-studenten uit België, voor wie de deelname een onvergetelijke ervaring was. Eén van hen is de Edegemse Suzy Waterschoot die het bezoek in haar gemeente mee mogelijk maakte. ‘Ik hou bijzonder fijne herinneringen over aan mijn reizen met Up With People zo’n 30 jaar geleden. Ik kan het alleen maar aanraden.’ Wanneer je tussen zeventien en 29 bent en meer wil weten, dan kan je de backstagetour volgen op vrijdag én zaterdag om 15u30 in sporthal Kattenbroek. Inschrijven is niet nodig.’

Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor de show. Kaarten koop je ter plaatse aan de kassa of online via www.upwithpeople.org/edegem. Volwassenen betalen 25 euro, kinderen vijftien euro. (EM)

 

%d bloggers liken dit: