Nog minstens twee jaar waterellende aan Kontichsesteenweg in Aartselaar

AARTSELAAR – In Aartselaar werd het kruispunt van de Kontichsesteenweg met de A12 vanmorgen herschapen in een zwembad met extra fileleed in de omgeving als gevolg.

Er viel 25 liter regenwater per vierkante meter in Aartselaar, wat niet echt uitzonderlijk is. De riolen kunnen momenteel het water echter niet verwerken. Bovendien versperde een defect voertuig de rechterrijstrook richting Antwerpen. Het was aanschuiven geblazen vanaf Boom.

Opmerkelijk: de weg is er nog maar pas opengelegd voor rioleringswerken en toch stond het water een halve meter hoog. ‘Maar dat waren voorbereidende werken van Aquafin’, zegt schepen Bart Lambrecht (N-VA, zie foto N-VA) aan Radio 2. ‘De eigenlijke rioleringswerken moeten er nog gebeuren. En pas als die afgerond zijn, kan de gemeente starten met werken aan de riolering op de Kontichsesteenweg. Die plannen zijn al lang klaar, wij zouden in principe morgen kunnen beginnen, maar wij moeten wachten op Aquafin.’

Het zal nog twee jaar duren voor die werken effectief kunnen beginnen. Resultaat: ontevreden buurtbewoners en zij zijn niet alleen want een 40-tal ondernemers langs de A12 stapt naar de rechter uit ongenoegen met de verkeershinder die daar is ontstaan door de regeling van de verkeerslichten. Zij zijn het wachten op maatregelen van het Agentschap Wegen en Verkeer beu. (EM)

%d bloggers liken dit: