Nutswerken Krijgsbaan in Mortsel zijn gestart

Het betreft voorbereidende nutswerken voor de heraanleg van de Krijgsbaan (R11), die in augustus van start gaat. Deze voorbereidende werken gebeuren onder leiding van Fluvius. De aanleg van de nieuwe kabels en leidingen voor gas, elektriciteit, water en telecom gebeurt in een aantal fases:

5 tot 21 juni: vanaf de Heirbaan tot aan de Dosfellei (kant even huisnummers) + gestuurde boringen ter hoogte van kruispunten met de Heirbaan en de Eggestraat/Hendrik Consciencelaan;

24 tot 28 juni: vanaf de Dosfellei tot aan de Heirbaan (kant oneven huisnummers);

1 tot 12 juli: vanaf de Dosfellei tot aan de Eggestraat (kant even huisnummers) en het kruispunt met de Eggestraat en de Hendrik Consciencestraat.

Vanaf 1 juli, wanneer de nutswerken ver genoeg gevorderd zijn, start men ook met het aansluiten van de woningen en bedrijven op de nieuwe kabels en leidingen. In eerste instantie focust de aannemer daarbij op de woningen tussen de Heirbaan en de Fortstraat. In deze zone moeten alle huisaansluitingen klaar zijn voor 12 augustus, wanneer de hoofdwerken aanvatten. De nutswerken gebeuren voornamelijk in het voetpad en het fietspad, maar ook de parkeerstrook en een deel van de rechterrijstrook wordt ingenomen om veilig te kunnen werken. Voetgangers hebben altijd doorgang, maar moeten ter hoogte van de werfzone oversteken en hun weg verderzetten via het voetpad aan de overkant van de weg. Fietsers volgen van 3 tot 28 juni een lokale omleiding via de achterliggende straten aan de noordkant van de Krijgsbaan. Vanaf 29 juni kunnen zij weer gewoon via de Krijgsbaan, langs de werfzone. Om het verkeer op de Krijgsbaan steeds in beide richtingen langs de werfzone te kunnen laten rijden, haalt men de betonblokken in de middenberm weg. Er zal bovendien ook een snelheidsbeperking van 30 km/u gelden.

Met vragen over de nutswerken kan je Fluvius contacteren op het algemeen nummer: 078/ 35 35 34. Alle informatie over de geplande herinrichting van de Krijgsbaan kan je terugvinden op www.wegenenverkeer.be/mortsel.

%d bloggers liken dit: