OCMW en FEESTVARKEN vzw gaan samenwerken

BORSBEEK – Gisteren was er in de gemeente Borsbeek goed nieuws te rapen. Het OCMW van de gemeente stapt er in een samenwerking met de vzw Feestvarken. Feestvarken vzw is een organisatie die ervoor zorgt dat elke kind in  Vlaanderen het geluk krijgt om zijn of haar verjaardag op een gepaste manier te kunnen vieren.

Weet je nog hoe fijn je het vond als je nog een kind was? Alle aandacht met je verjaardag voor jou, trakteren in de klas en een leuk cadeau. Zo zou het voor iedereen moeten zijn. Helaas is de realiteit soms anders. In Vlaanderen leven meer dan 270.000 kinderen in armoede. Voor die kinderen is een fijne verjaardag geen evidentie. En daar wil de vzw iets aan doen. Momenteel werken we in Vlaanderen al samen met 33 verschillende gemeente en OCMW’s en nu dus ook hier in de gemeente Borsbeek zeggen ze bij de vzw.

De bedoeling is dat het OCMW van de gemeente de namen doorgeeft van de kinderen met hun leeftijd en of het een meisje of jongen is. En de vzw voorziet dan voor deze kinderen verjaardagspaketten met een geschenk voor de jarige, een traktatie voor de klas van de jarige en de nodige spulletjes om thuis een feestje te organiseren.

Onze collega Filip was aanwezig op de voorstelling van deze nobele en mooie samenwerking in de gemeente Borsbeek en had er een korte babbel over met de voorzitster van het OCMW Borsbeek Rita Schouppe-Moons (N-VA).

Herbeluister hier het interview met Rita Schouppe Moons