OCMW zoekt kunstenaar voor Dienstencentrum Ten Hove

HOVE – Het dienstencentrum werd onlangs grondig gerenoveerd. Daarvoor kreeg het OCMW subsidies van het Vlaams Instituut voor Persoonsgebonden Aangelegenheden. Om deze subsidie te kunnen ontvangen, moet het OCMW een geïntegreerd kunstwerk in/aan het gebouw zetten. Voor het kunstwerk is een bedrag voorzien van 5 000 EUR (inclusief btw).

In dit bedrag is de creatie, realisatie en plaatsing van het kunstwerk inbegrepen. Het kunstwerk moet ten laatste op 1 november van dit jaar worden gerealiseerd en geplaatst. De kunstenaar moet iemand zijn die van zijn of haar kunstcreaties een professionele activiteit heeft gemaakt. Dat kan worden aangetoond door actief te zijn in het tentoonstellingscircuit, al andere opdrachten te hebben gerealiseerd of in andere collecties te zijn opgenomen. Hij/zij moet een officiële factuur kunnen maken voor het geleverde werk.

Het kunstwerk wordt buiten aan het dienstencentrum geplaatst en moet geïntegreerd zijn met het dienstencentrum of de omgeving ervan. We verwachten dat het de herkenbaarheid van het dienstencentrum vergroot. Het mag, maar hoeft niet functioneel te zijn. Omdat het kunstwerk buiten staat, moet het duurzaam en weinig gevoelig voor slijtage en vandalisme zijn.

Verder moet het onderhoudsvriendelijk, stabiel en bestand zijn tegen de typische Belgische weersomstandigheden en mag het de veiligheid van bezoekers en voorbijgangers op geen enkele manier in het gedrang brengen.

Kunstenaars die willen meedoen aan deze wedstrijd wordt gevraagd om voor 15 mei contact op te nemen met Gerda Vos op het tel 03/454 08 37 of via een mail naar gv@ocmwhove.be of een telefoontje naar Rob Van den Audenaarde op het nummer 03/460 10 80

%d bloggers liken dit: