Ondanks BOB Wintercampagne, toch meer dronken rijders

ANTWERPEN – Tijdens het afgelopen weekend waren er doorgedreven wodca acties in en rond de stad Antwerpen. En bij de controle bleek dat er tijdens de feestdagen toch meer gedronken wordt dan anders terwijl men nog vaak moet autorijden.  De Lokale Politie Antwerpen trok afgelopen weekend maar liefst 14 rijbewijzen in tijdens 1 actie op verschillende plaatsen in en rond Antwerpen.

In totaal werden 1800 bestuurders gecontroleerd. 10 bestuurders legden een positieve ademtest af – 4 bestuurders bliezen ‘alarm’ – 2 personen die achter het stuur kropen, hadden een resultaat dat zo hoog was dat het rijbewijs meteen voor 15 dagen werd ingetrokken  en  7 keer was er een positieve speekseltest. Deze bestuurders kregen meteen een rijverbod van 15 dagen en tenslotte reed er ook 1 man onder invloed van verdovende middelen. Ook zijn rijbewijs werd meteen voor 15 dagen ingetrokken.

Wij deden even navraag in onze politiezones Hekla en Minos en kregen daar te horen dat de BOB wintercampagne duurt tot en met 29 januari 2018 en dat ook zij extra controles zullen houden. Resultaten van afgelopen acties bij deze politiezones kon men ons nog niet geven. Dus wees voorzichtig en verstandig en drink niet als u nog moet autorijden. Ook niet tijdens de feestperiode.

%d bloggers liken dit: