Ondanks volzet en een wachtlijst toch een opendeurdag bij Grondsmaak Kontich.

CSA Grondsmaak in Kontich zit duidelijk in de lift en dat wilde men gisteren in de Pauwhoevestraat in Kontich nog eens extra in de verf zetten door met een opendeurdag te laten zien aan de buurt hoe een zelf oogst boerderij buiten de drukte van een stad zorgt voor heerlijke bio groenten, kruiden en bloemen. Dagelijks steken de landbouwers op deze gronden meer dan de handen uit de mouwen om de mensen uit de buurt te voorzien van al dit lekkers. Het is hetzelfde als naar de winkel gaan. Enkel moet je de groentjes en dergelijke hier zelf uit de grond halen. Maar dan weet je meteen wat je op je bord krijgt. Want verser dan hier kan je het natuurlijk nergens vinden. En nog veel belangrijker is dat bij Grondsmaak in Kontich de biodiversiteit, voedselproductie en gemeenschapsbanden dagelijks versterkt worden. Hier is de mens en de natuur nog echt één. En bij een mooi zomerzonnetje en de juiste temperaturen die er gisteren in Vlaanderen waren is het hier zalig vertoeven tussen al het lekkers. Regioradio Zuidrand ging mee genieten op deze Opendeurdag en vroeg aan initiatiefneemster Corazon De Raymaecker hoe alles hier in zijn werk gaat.

%d bloggers liken dit: