Ontbijt en eerste kilogram gratis bij De Kilomeet in Mortsel op 8 augustus

MORTSEL – Twee jaar geleden opende Opnieuw & Co een ‘Kilomeet’ op de Vredebaan in Mortsel. In die kringloopwinkel koop je herbruikbare goederen aan lage prijzen per kilogram of per meter. Op woensdag 8 augustus blaast de winkel twee kaarsjes uit en krijgen alle klanten hun eerste kilo of meter helemaal gratis.

Dat de Kilomeet een succes is, blijkt uit de cijfers. Het filiaal mocht het afgelopen jaar zo’n 8 184 klanten ontvangen die 109 544 kilogram aan herbruikbare goederen een tweede thuis gaven. Het gaat dan niet enkel om textiel, maar ook om huisraad, speelgoed en boeken.

Directeur Koen Goemans: ‘Het concept van de Kilomeet is simpel. Je kiest de spullen uit in de winkel en aan de kassa worden ze per categorie op de weegschaal gelegd. Prijzen verschillen naargelang de materialen die je koopt. Voor boeken betaal je bijvoorbeeld slechts een halve euro per kilogram, voor kleding twee euro.’ Op woensdag 8 augustus viert de Kilomeet haar tweede verjaardag. Het team staat dan klaar om alle klanten te verwennen met een lekker ontbijtje. Bovendien is de eerste kilogram voor iedereen gratis.

De winkel is open van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 13 uur. (EM)