Ook dit jaar opnieuw een Repair Café in Lint

Op zaterdag 9 februari 2019 van 13u tot 17u zal er in de gemeente Lint opnieuw een Repair Café georganiseerd worden in het dienstencentrum “De Schakel”. (met ingang langs het Oudstrijdersplein).

Een Repair Café is een evenement dat draait om repareren. Ter plaatse is gereedschap en materiaal aanwezig om diverse reparaties uit te voeren ; bijvoorbeeld op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, gebruiksvoorwerpen en speelgoed …Ook is er deskundige hulp aanwezig, zoals een elektricien, een naaister en een timmerman. Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze zoveel mogelijk zelf aan de slag, eventueel met hulp.  Heb je een toestel dat defect is, maar nog te goed om weg te gooien ; breng het dan mee naar het Repair café en meld je aan bij het onthaal. Terwijl je wacht tot het jouw beurt is kan je een drankje bestellen aan de bar. Samen met een vrijwilliger ga je dan aan de slag om je toestel opnieuw aan de praat te krijgen. Deze reparaties zijn gratis ; je betaalt enkel de eventuele  gebruikte onderdelen. Een vrijwillige bijdrage wordt wel in dank aanvaard en gaat naar de werking van vzw transitie ZuidTRAnt.

De Eerst volgende  Repaircafés na Lint in onze Zuidrand zijn op zaterdag 23 maart bij Opnieuw & Co in Mortsel en op zaterdag 13 april in Theater Vooruit in Boechout.