Ook dit keer een goedgevuld feestprogramma rond jaarmarkt van Wilrijk

WILRIJK – Op maandag 12 augustus vindt de 128 ste jaarmarkt plaats in Wilrijk. Die dag staat garant voor onder meer kermis, optredens, vee-tentoonstellingen, wielerwedstrijden en vuurwerk. Maar ook het voorafgaande weekend staat er heel wat te gebeuren, zoals tentoonstellingen, de ticketdagen van CC De Kern, rommelmarkten en optredens van onder meer Gene Thomas en Steve Tielens.

Schepen Robert Moens (N-VA): ‘De jaarmarkt vormt het hoogtepunt van de Wilrijkse zomer en lokt bezoekers van ver buiten ons mooie Geitendorp. Vorig jaar stuurde een plotse wolkbreuk onze feestdag enigszins in de war en moesten we zelfs de dernywedstrijd staken. Ik hoop dus dat dit jaar ook de weergoden op de afspraak zullen zijn.’

Wilrijk neemt een weekend lang een feestelijke aanloop naar de jaarmarkt. Op en rond de Bist is het dus ook op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 augustus een drukte van jewelste met de kermis, foodtrucks en een grote feesttent.
Tijdens het jaarmarktweekend kan u in het centrum van Wilrijk heel wat gratis tentoonstellingen bekijken van verenigingen zoals de Sint-Lukasgilde en aquariumvereniging Rosaceus. De kring voor heemkunde Wilrica geeft op zondag 11 augustus een lezing over het roemrijke sportverleden van het Geitendorp. Cultuurcentrum De Kern houdt op zondag 11 en maandag 12 augustus zijn jaarlijkse ticketdagen met uitgebreide kortingen op alle voorstellingen van het nieuwe cultuurseizoen.

Koopjesjagers kunnen hun hart ophalen op verschillende rommelmarkten. Op zaterdag 10 en zondag 11 augustus treedt een resem artiesten aan op het jaarmarktpodium met onder meer Salim Seghers, Frank Valentino, Gene Thomas en Steve Tielens. Die laatste is op zondag ook de gastheer van het grote meezingspektakel Swinging Bist.

Op maandag 12 augustus start de echte jaarmarkt om 9 uur naar goede gewoonte met een feestmarkt in de Jules Moretuslei en de vee-tentoonstellingen. Daarbij kunnen Wilrijkenaars zich vergapen aan runderen, paarden en andere hoevedieren. Uiteraard zijn ook de geitjes massaal van de partij in het Geitendorp. Tijdens de voormiddag maken ook de Wilrijkse reuzen hun opwachting in het centrum van het district. John, Mieke, Hugo en Etienne worden er voor het eerst vergezeld door Ferre, de nieuwe reus die sprekend lijkt op folkzanger én Wilrijkenaar Ferre Grignard. Tussen 13 en 14 uur wordt de Bist herschapen in een raceparcours voor steps. De trottinettenkoers is er niet enkel voor kinderen. Ook volwassenen en senioren kunnen het tegen elkaar opnemen in een sportieve wedstrijd. De winnaar ontvangt naast eeuwige roem zijn lichaamslengte in salami of snoepspekken.

Daarna staan er twee wielerwedstrijden op het programma. Eerst kruisen de wielervrouwen de degens om 15 uur. Om 19 uur vindt dan het dernyfestival plaats. Het deelnemersveld wordt bekendgemaakt in de dagen voor de jaarmarkt. Op de Bist draait de kermis de hele dag op volle toeren. Op het podium is het die dag opnieuw een komen en gaan van artiesten. ’s Avonds brengen de coverbands Swoop en Cave Man de sfeer naar het kookpunt, waarna het om 21u50 uur de beurt is aan Sergio. Het afsluitend vuurwerk om 22u30 vormt het klassieke orgelpunt van de jaarmarkt. (EM / Foto district Wilrijk)

%d bloggers liken dit: