Ook gemeente Boechout ondertekent bomencharter Vlaanderen

Op donderdag 12 maart wordt in Puurs-Sint Amands het Bomencharter Vlaanderen ondertekend. Het charter is een eenvoudig en efficiƫnt instrument om meer bomen te planten in Vlaanderen. Ook de gemeente Boechout tekent present.

Het Bomencharter Vlaanderen leeft in heel Vlaanderen, van Affligem tot Zwalm: het wordt ondertekend door 95 steden en gemeenten uit alle provincies. Samen engageren ze zich om 938.000 bomen te planten in de periode 2019-2024.

Elke dag komen er nog deelnemende steden en gemeenten bij.

Schepen van Milieu Kris Swaegers zal de gemeente Boechout vertegenwoordigen: ‘Het bomencharter is een initiatief dat gemeenten aanspoort om zoveel mogelijk bomen op hun grondgebied te bekomen. En natuurlijk gaan wij die uitdaging vol overtuiging aan. Bomen zijn een natuurlijke bondgenoot om ons te beschermen tegen de gevolgen van de klimaatverandering, zorgen voor biodiversiteit en dragen bij tot gezondere lucht. Via tal van maatregelen en acties tijdens deze legislatuur hopen we zelf zoveel mogelijk bomen te planten en willen we de mensen aanmoedigen hetzelfde te doen.’

%d bloggers liken dit: