Ook herdenking bombardement in Lint

LINT/MORTSEL – “Ook in onze gemeente wil men stilstaan bij deze vreselijke gebeurtenis” zei burgemeester Harry Debrabandere. “Want ook onze gemeente deelde 75 jaar geleden mee in dit vreselijk bombardement. Maria Ceulemans, Lea Cleerbout en Maria Bensel uit Lint zaten op school in Mortsel toen het bombardement plaats vond. Ze kwamen allen te overlijden.“

“De meisjes werden samen in één graf begraven op het oude kerkhof aan het Oudstrijdersplein. Maar toen het oude kerkhof in de jaren negentig naar de Bouwenstraat verhuisde om van dit plein een parking te maken werden niet alle graven verplaatst. Ook niet dat van deze 3 Lintse kinderen. Als gemeente verontschuldigen we ons aan de nabestaanden en willen we dit in ere herstellen,” zei de Lintse burgervader. “Daarom lieten we een herdenkingsbeeld maken door de lokale kunstenaar Jan Verschueren.”

En dit mooie beeld werd gisteren voor het eerst getoond  aan de Lintse bevolking. Het gemeentebestuur en vijftig kinderen stonden gisteren stil bij drie Lintse meisjes die omkwamen in Mortsel. Het beeldje wordt voorlopig nog even opgeborgen tot het Oudstrijdersplein later dit jaar is opgeknapt.

%d bloggers liken dit: