Ook in Lint herdenkt men bombartement over Mortsel

LINT/MORTSEL – 5 april 1943 is een datum die ook bij menig Lintenaren in het geheugen gegrift staat. Het was die dag dat Mortsel slachtoffer werd van  een bombardement  waarbij veel doden vielen waaronder ook 3 Lintse kinderen.

Op het toenmalig kerkhof op het Oud-strijdersplein stond er een herdenkingssteen voor deze kinderen. Bij de verplaatsing van het kerkhof naar de Bouwenstraat is die steen niet meegenomen naar het nieuwe kerkhof. “Om dit in ere te herstellen heeft het college besloten een herdenkingsbeeld te laten maken door de Lintse kunstenaar Jan Verschueren. Dit beeld is nu klaar,” zegt men in de gemeente Lint.

En nu donderdag 5 april is het net 75 jaar geleden dat het bombardement boven Mortsel plaats had. En dus het geschikte moment om een herdenking te organiseren in aanwezigheid van dit beeld. Ook een vijftigtal Lintse kinderen en familieleden van de slachtoffertjes zullen op deze herdenking aanwezig zijn zegt men in de gemeente.

Deze herdenking zal doorgaan op donderdag 5 april 2018 om 14.30u aan het standbeeld van de soldaat op het Oud-Strijdersplein in de gemeente Lint. Nadien zal het beeld terug in veilige bewaring worden onder gebracht tot het moment van een definitieve plaatsing. Dit zal gebeuren na de heraanleg van het Oud-Strijdersplein sluit men af in de gemeente Lint. Iedereen is alvast welkom op de herdenking van donderdag 5 april om 14.30u.