Ook in onze zuidrand van Antwerpen is confetti niet echt meer welkom

REGIO Met de komende krokusvakantie in zicht  mogen we ook zeggen dat de carnavalperiode er opnieuw aankomt. En dat is ook zo in onze zuidrand van Antwerpen waar we ons dan vooral focussen op de carnavalstoeten van Aartselaar – Mortsel en Boom.

En ook in onze regio is confetti tijdens deze stoeten niet echt welkom kwamen we gisteren te weten via een rondvraag bij Radio 2. In 26 gemeenten in onze provincie Antwerpen gaat er een carnavalstoet door. In negentien van die gemeenten is confetti op één of andere manier verboden. Wij gingen op zoek naar het confettiverhaal in onze regio. Maar dit is een verhaal dat erg kort is.

Zowel in Aartselaar – Mortsel als Boom in confetti dus verboden rijdens de stoeten. “Zo geldt er in Aartselaar een volledig verbod. Reden daarvoor is dat de confetti uit een kanon op een praalwagen ooit toeschouwers verwond heeft. Bovendien is het heel moeilijk om de straten achteraf proper te krijgen,” aldus het gemeentebestuur. Ook in Mortsel hetzelfde verhaal. “We willen liever geen confettitoestanden,” zeggen ze daar. En ook in de gemeente Boom geen confetti. Hier gaan ze zelfs nog een stapje verder als we horen zeggen dat er op het gebruik van confetti zelfs GAS boetes staan.

%d bloggers liken dit: