Ook kamperende ouders aan de schoolpoorten in onze zuidrandregio

EDEGEM – Het is al veel langer een probleem in ons land. En voorheen ging het in onze zuidrandregio over meestal oudere leerlingen die de overstap maakten van het lagere naar het middelbare onderwijs.

Maar we kunnen we de ogen niet meer sluiten bij dit fenomeen dat jaarlijks terug komt en blijkbaar ook de nieuwe schoolgaande kinderen nu parten gaat spelen. Te veel kinderen in onze zuidrandregio die school beginnen te lopen? Of eerder nog te weinig plaatsen op de huidige scholen, of te weinig scholen?

Het fenomeen om dagen voor de schoolpoorten te zitten wachten om je kinderen te kunnen inschrijven is weer opgedoken. Aan het OLVE Familia in de gemeente Edegem zitten nu al ouders te wachten die hun kind pas volgende week dinsdag kunnen inschrijven. Er werd door de school zelfs een grote partytent gezet ter beschutting van wind en regen.

Ook aan de nieuwe Parkschool in Mortsel kwamen tientallen ouders hun kind nu al op een wachtlijst zetten. Gelukkig konden ze hier de kinderen sneller inschrijven. Maar iets verder in Mortsel aan wijkschool Ten Dorpe wordt er al gekampeerd sinds vorig weekend voor één van de amper 9 vrije plaatsen. Wij kregen enkel bericht van deze scholen maar vermoedelijk zal het er ook aan nog andere scholen in onze regio zo aan toe gaan. Een mens moet zich beginnen afvragen waar het probleem nu echt zit. Maar we nemen toch aan dat anno 2018 dit op een andere manier zou moeten kunnen opgelost worden.

Werk aan de winkel voor de bevoegde personen om hier een gepaste oplossing te vinden. Maar dit probleem zal niet in onze zuidrandregio moeten opgelost worden denken we dan.

%d bloggers liken dit: