Ook zwarte verkeerspunten in onze zuidrand

REGIO – Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts wil in de toekomst de zwarte verkeerspunten in ons land sneller gaan aanpakken en heeft daarvoor een lijst laten opmaken met de meest zwartste punten op basis van de ongevallencijfers van de laatste maanden.

Deze lijst is er ook in de provincie Antwerpen en we gingen hem inkijken om te weten te komen of er veel zwarte verkeerspunten zijn in onze zuidrand regio. En jammer genoeg viel dat toch wel tegen. Dus dit betekend dat er wat Vlaams Minister Ben Weyts betreft in de nabije toekomst snel werk moet gemaakt worden van deze punten.

We maken even een opsomming. Bovenaan op de lijst vinden we 2 kruispunten op de A12 in Aartselaar ter hoogte van de Claydaellaan en Langlaarstraat. Verder in Aartselaar was er dan het kruispunt aan de leugstraat en Vluchtenburgstraat. In Boechout de Borsbeeksesteenweg en Provinciesteenweg. In Borsbeek De Robianostraat en Frans Beirenslaan. In Edegem Ingenieur Haesaertlaan – Prins Boudewijnlaan en Ter Tommenstraat. In Kontich De Villermontstraat en Prins Boudewijnlaan en in Mortsel Antwerpsestraat – Grotesteenweg – Hendrik Kuipersstraat en Jozef Hermanslei. Dus op de kruispunten in deze straten zal er in de nabije toekomst bekeken worden hoe het verkeer het daar, door wat aanpassingen, een stuk veiliger moet kunnen houden

%d bloggers liken dit: