Open Monumentendag 2020 – Verrassend Lierse plekjes

Zondag 13 september 2020 is het naar jaarlijkse gewoonte Open Monumentendag. Ook in Lier zijn er verschillende activiteiten.

Verrassende Lierse plekjes

Rekening houdend met de huidige coronamaatregelen werkte Visit Lier een volledig ‘corona-proof’ programma uit. Een wandeling van ongeveer 4 kilometer neemt je mee langs een dertigtal fascinerende publieke plaatsen. Denk je dat de Lierse binnenstad geen geheimen meer heeft voor jou? Misschien moet je je mening bijstellen! Vertrek op ontdekkingstocht langs rustige plekjes, ongewone hoekjes en verrassende steegjes. Ondertussen is er tijd genoeg om ter plaatse te genieten van een drankje. Na enkele uurtjes rondkijken en flaneren bekijk je Lier als nooit tevoren.

Ook voor kinderen is er plezier te beleven. Met leuke doe-opdrachtjes en curieuze vragen ga je als gezin spelenderwijs door de stad. Je hebt enkel potlood en papier nodig!

Download de Erfgoedapp op https://erfgoedapp.be en start van thuis uit met de wandeling. Heb je toch liever een brochure op papier? Spring dan even binnen bij Visit Lier (Grote Markt 58).

Kan je zondag 13 september niet? Of vermijd je liever de drukte? Geen probleem! De wandeling wordt gelanceerd op Open Monumentendag, maar blijft nog het hele najaar beschikbaar.

  • Brochure te verkrijgen bij Visit Lier gedurende het hele najaar vanaf zondag 13 september 2020.
  • Of te downloaden via de Erfgoedapp.

Huis van Oscar 

Bezoek de statige 19de eeuwse burgerwoning van kunstschilder Oscar Van Rompay (1899-1997), nu een museum met de werken van deze kunstenaar. De schilderijen worden gepresenteerd in de gemeubelde kamers waarin Oscar en zijn vrouw Jeanne Van der Wee geleefd hebben. Daarnaast bezit deze woning een prachtige grote stadstuin, ook bewaard gebleven zoals in de tijd dat Oscar en Jeanne er woonden.

  • In de namiddag kan je een deel van het museum en de tuin gratis bezoeken tussen 14 en 18 uur. In de tuin kan je dit jaar kennis maken met Nick Stevens, een Lierse imker die komt vertellen over het leven van zijn bijen.

Pad van de Kat

In ‘Het pad van de kat’ achtervolgt auteur Tom Marien een eigenzinnige viervoeter doorheen de Lierse binnenstad. Illustrator Lies Van Gasse wandelt met hem mee en legt onderweg in beelden vast wat haar raakt. Samen ontdekken ze groene, haast verborgen parels en ontmoeten ze mensen die iets te vertellen hebben.

Het groeigedicht verscheen in 5 episodes vanaf juli 2020 en kan je bewonderen op de muur in de inkomhal van het Stadsmuseum.
Op Open Monumentendag kan je in het Stadsmuseum de 5 posters ophalen met het groeigedicht, het wandeltraject en verhalen over interessante ontmoetingen onderweg.

www.openmonumentendag.be

www.visitlier.be

www.stadsmuseumlier.be

%d bloggers liken dit: